Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '18

 
Kategori
Müzik
 

Müziğin Hayatımızdaki Yeri ve Faydaları

Müziğin Hayatımızdaki Yeri ve Faydaları
 

Müziğin Hayatımızdaki Yeri
Müzik, uzun yıllardan beri insanın vazgeçilmez bir parçası olmuştur. Dünyada hemen hemen her kültürün önemli bir parçası olan müzik çoğu insanın müzik olmadan kendilerini boşlukta hissedecekleri bir varlık haline gelmektedir. Müzik artık insanların zihinlerinde ve bedeninde inanılmaz etkilere sahiptir.

Şöyle ki insanlar sinirlenince, üzülünce, ağrılarında ve uyumak için bilene artık müzik dinliyorlar peki siz bunlardan hangisisiniz yorumlarda belirtirseniz sevinirim. Müzik artık hayatımızın bir parçası oldu işe giderken okula giderken yada beklerken bilene insan müziksiz yapamıyor.

Her daim her koşulda müzik dinlemek isteyen insanlar artık her yerde bu kötü bir şey mi tabi ki de hayır bu aslında tam tersi iyi bir şey müzik dinlerken hem zihinsel ve hem bedensel yararları vardır ve ben sizler için bunları anlatacağım.

Depresyonu Önler
Müziğin depresyonun üzerinde derin etkiler bırakabilir ama bir araştırmada bir enstrümanla şarkı söylemek yada sadece şarkı bilene söylemek depresyona sahip kişilere yardımcı olabilir. Müzikler hem kafanız dağılıyor hem de söyleyemediklerinizi anlatmaya çalışıyorsunuz bu yüzden depresyon için çok iyi bir tedavidir.

Uyumayı Sağlar
Rahat uyuyamayanlar ve uyku düzeni bozulan insanlar için çok etkili bir yöntemlerden birisidir. Örnek vermek gerekirse mesela yarın bir sınavını var ve saat 6.00 da kalkmanız gerek ve akşam uyuyamıyorsunuz bunun için yapılması gereken en etkili yöntem müzik dinlemek sesi az ve slow şarkılar çok iyi oluyor ama şarkı tercihinize göre değişir sadece uyumanıza da değil daha rahat bir uyku içinde müzik dinlemek her koşulda iyidir.

Stresi Azaltır
Müzik dinlemenin en bilindik faydalarından biri de stresi azaltmasıdır. Stresli bir insanın böbrek üstü bezinden salgılanan “kortizol” vücut da fazla salgılanması kötü bir şeydir “kortizol” un fazla salgılanması sonucu konsantrasyon bozukluğu ve kilo almadır.

Müzik nasıl mı yardımcı oluyor stres`e müzik dinleyince tabi ki de hangi tarz müzik olduğu önemli değil o sizin kararınız ama müzik dinleyince “kortizol” seviyesi düşüyor ve stresi azaltıyor yani müzik yoluyla stres`i azaltmanın yolu kendi ruh halinize uyan müzik dinlemektir.

Diyet ve egzersize yardımcı olur
Kilo vermek isteyenler için mükemmel bir şey bu ama herkes soruyordur nasıl oluyor bu diye hemen anlatayım bir araştırmada müzik dinlemeden yemek yiyenleri ve müzik dinleyerek yemek yiyenleri karşılaştırmışlar ve müzik dinleyenlerin daha az yemek yediği ortaya çıktı çünkü müzik dinlemeden yemek yiyince canı sıkıldığı için daha çok yemeye başlıyor keyifli bir yemek yemediği için ama müzik dinleyenlerde bu tam tersi daha az yiyorlar ve daha zevkli yiyorlar.

Egzersizde ise müzik dinlemeyen insanların egzersiz yapmak istemediğini öne çıkarabilir çünkü düşünsenize müziksiz koşu bandında koşuyorsunuz hiçbir ses olmadan şuan bunu düşününce bilene benim canım sıkıldı ama müzik dinleyen insan o koşu bandında o müziğin etkisine girerek daha çok spor yapma hissi geliyor hatta ağırlık çalışıyorsanız müziğin etkisine girip gaza gelip daha çok ağırlık kaldırmaya çalışabilirsiniz ama tabi ki de bu yanlış olur.

Hastalar İçin tedavi
Hastalar için müzik tedavi gibi bir şey çünkü bir araştırmaya göre iki hastadan birine müzik diğerine ise sesli kitap dinletiyorlar müzik dinleyen hasta 1 ayda iyileşirken kitap dinleyen hasta ise 2 ayda iyileşiyor yani bu demek oluyor ki müzik vücudumuzdaki hastalıklarla savaşmamızda bizlere çok yardımcı olduğudur tabi ki de hasta bir insana son sen basslı bir müzik dinletmek iyi değil ses duyulabilecek düzeyde olması  yeterlidir müziğin nasıl bir tür olduğu önemli değildir.

Siniri Azaltma
Müzik, sinirli bir insanın üzerindeki etkilerden birisi sakinleştirmesidir sinirli bir insanın zihni çok karmaşık olur ve kalp atışı hızlanmaya başlar ama müzik dinleyince bu etkileri düzeltiyor nasıl diye sorarsanız zihninizi odaklar ve kalp ritminizi düzetmeye yarar ve daha çabuk sakinleşirsiniz.

Müziğin faydaları hakkındaki araştırmamdaki her hangi biri başınıza geldiyse yorumlarda belirmeyi unutmayınız.

Sayfama Buradan Ulaşabilirsiniz

 
Toplam blog
: 5
: 1037
Kayıt tarihi
: 18.02.18
 
 

Trabzon meslek yüksek okulunda bilgisayar programcılığı okuyorum ilgi alanlarım film izlemek müzi..