Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '17

 
Kategori
Dünya
 

Myanmar'da Yapılan Katliam İçin Dünya Sessiz Kalmaya Devam Ediyor

Myanmar'da Yapılan Katliam İçin Dünya Sessiz Kalmaya Devam Ediyor
 

Dünyada her konuda söz sahibi olan bir çok yayın organı şuanda üç maymunu oynamaktadır. Beş yıldır süren ve tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu soykırım için süpergüç olarak ifade edilen devletler ise sessizliğini koruyarak acaba bunun altında bir rant meselesi mi var sorularını aklımıza getirdi. Hatırlarsanız eski ABD başkanı Barack Obama’da Arakanı ziyaret etmişti. Peki bu ziyaretin amacı neydi, gerçekten ortada cevaplanmayı bekleyen çok soru var.

Peki katledilenler Müslüman diye mi dünyanın sesi çıkmıyor, en ufaktan bi kaç hayvanın canı yansa dünyayı ayağa kaldıranlar binlerce insanın öldürülmesine göz yummaktadırlar. Binlerce insanı canından, yurdundan ve ocağından eden kişiler bizim nazarımızda insan olamaz ve kabul etmiyoruz, bunun tek bir adı olabilir. Katilsiniz !!

Toplama kamplarında sistematik bir hapishane hayatı uygulanıyor resmen, bir buçuk milyarlık Müslüman aleminin gözleri önünde kardeşleri için ölüm an ve an yaklaşmaktadır. Kurban bayramını idrak ettiğimiz şu günlerde Müslüman alemi olarak buruk ve hüzünlü bir bayram yaşamaktayız. Peygamber efendimizinde hadislerinde ifade ettiği gibi, ‘’ Müslüman kardeşinin derdiyle dertlenmeyen tam anlamıyla iman etmiş olmaz. ‘’

Kısaca yıllardır verilen mücadele hala devam ediyor, emperyalist güçlerin rant ve çıkar uğruna insanları katletmeleri bana doksanlarda yapılan Bosna katliamını hatırlattı.

Ne acı bir tabloydu değil mi?

Sırplar tarafından binlerce Bosnalı Müslüman dünyanın gözleri önünde katledilmişti.

Peki iki katliamında ortak noktası nedir ?

Yıllardır devam eden, ‘’ Haçlı Hilal ‘’ mücadelesi..

Samet Tosun

Semaorglife News Köşe Yazarı

 
Toplam blog
: 9
: 525
Kayıt tarihi
: 17.01.15
 
 

Samet Tosun ile Kültür Sanat Hakkında ..