Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '14

 
Kategori
Siyaset
 

Nasıl bir Cumhurbaşkanı

Nasıl bir Cumhurbaşkanı
 

Cumhurbaşkanının en belirgin özellikleri ne olmadır?

1.     Cumhurun içinden gelmiş olmalı. Her birimiz Cumhurun içinden gelmekteyiz. Hayır, öyle değil. Siyasi iktidarlar başta olmak üzere, Paralel Devlet Yapılanması ile açığa çıkmış olduğu haliyle T.C.’de Mustafa Kemal ATATÜRK’TEN bugüne bizatihi halkın içinden gelmiş olan bir Cumhurbaşkanı ile ne yazıktır ki şu ana kadar karşılaşmadı bu millet. Açıkçası kimsenin “adamı” olmamalıdır.

2.     Milli birlik ve beraberliği kendisine “dünü ve bugünü ile” ölçü edinmiş, yaşamının her bir sahasını bu olgu üzere şekillendirmiş olmalıdır.

A:) Ayrıştırıcı, kavgacı, ötekileştirici değil kucaklayıcı, birleştirici, tamamlayıcı olmalıdır.

B:) Sağcısını, solcusunu, merkeziyetçisini her birini sahiplenici olmalıdır.

3.     Ulusalcı, toprak bütünlüğünü koruyucu, tek bayrak, tek millet anlayışı ile birlikte Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Boşnak’ı, Azeri’yi, Terekeme’yi, Karakalpak’ı, İslam olanı ve dahi Gayrı Müslim’i T.C. çatısı altında toplayabilme “inanç, amaç, düşün, bilgi ve teknik donanımına” sahip olmalı. Bu mantaliteyi sadece söylem dayanağı ile değil yaşam sürecinde tüm içtenliğiyle reel örneklemeleri ile pratik etmiş olmalıdır.

4.     Kuşkusuz politik bir tecrübe geçmişi olmalıdır. Çünkü siyasi arenada bulunmak son derece önemli deneyimler, kazanımlar elde etmek demektir. En ücra köşede teşkilatlanmak yöntemiyle o beldede yaşam sürmekte olan bir vatandaşın hangi şartlarda yaşıyor olmasından, beklentilerinden, duygu ve düşüncelerinden, neşesinden ve dertlerinden haberdar olmak demektir. Teşkilatlanmak suretiyle kurumsal bir oluşumun önderliğini yapmak taban ve tavan olarak adlandırılan kitleler arasında iletişim ağının kurulması anlamını taşır ki, hiç de azımsanmayacak  “bilgi, yeti ve önderlik”  niteliklerini tek bir vücutta birleştirme kudretine sahip bir kişilik olma ayrıcalığı gerektirir.

5.     Cumhurbaşkanlığı makamına oturacak olan bireyin dünya uluslarını ve devletlerini tanıması ve bilinmesi kaçınılmazdır. Dahası bu nitelik sadece politik alan ile sınırlı kalmaktan öte, kültürel, ekonomik, bilim ve kişisel ayrıcalıkları ile elde etmiş olduğu dostluk bağları ile perçinleşmiş olmalıdır.

6.     Olmazsa olmaz özelliklerinden biri de “temiz” bir geçmişe sahip olmalıdır.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde bir ilk yaşanacaktır. Bizatihi halkın kendi öz tercihi ile belirlenecek bir Cumhurbaşkanımız olacaktır. Madde madde saymaya çalıştığım niteliklere haiz öz kimlik sahibi bir birey. Çok mu abartılı oldu? Tüm bu ayrıcalıkları tek bir bedende birleştirmiş olan birisi var mı acaba? Var var, endişe etmeyin.

Bu millet tarihinde ne kimlikler çıkarmadı ki bugün de olmasın? Kıyamet anına kadar da olacaktır.

&&&&

Evet, gelelim şimdi bu kimliğin sahibine. Tüm bu özellikleri kendisinde barındırmakta olan tek bir kişi tanıyorum; “Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar BAŞ”.

Sn. BAŞ’ı 3o yıla yakın bir süredir (çok iyi) tanıyorum. Belirtmiş olduğum ayrıcalıkların çok daha üzerinde gerçekten “üstün bir kişiliktir”. Kendisine olan hayranlığımın yanında tartışmalarımız ve de küslüğümüz de olmuştur. On yıla yakın bir süredir karşılaşmışlığımız ve de tek kelime konuşmuşluğumuz da yoktur. Ama bu onun şahsına, ilmine, kemâlâtına ve yaşamının her bir sahasındaki “rol model” kimliğine olan beğenimin yitimine sebep teşkil etmemiştir.

Unutmadan, bu kişisel görüşümü Sn. BAŞ ile hiçbir iletişim içerisinde olmaksızın paylaşmaktayım. Cumhurbaşkanlığına yönelik düşüncesi, niyeti var mı yok mu? Doğrusu bilmiyorum. Bir vatandaş olarak kendi öz tercihim.

Şayet Sn. BAŞ, bu yazım ile birlikte değerlendirmelerde bulunup Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklayacak olursa değil sadece T.C. için tüm bölge ulus ve devletleri ve dünya genelinde eşsiz bir kazanım olacağı kanaatindeyim. Ayrıca, “Milli Ekonomi Modeli” ile tüm insanlığa yeni bir yaşam şansı tanımakta olduğuna yönelik düşüncelerimi de belirtmekte yarar görüyorum.

&&&&

Kaygım, Sn. BAŞ’tan öte halk olarak böyle bir değeri baş tacı yapma noktasında yeteri kadar kalp ve zihin olgunluğuna sahip miyiz? İşte bunu bilmiyorum.

 
Toplam blog
: 635
: 614
Kayıt tarihi
: 07.09.13
 
 

Şiiri, yazmayı seviyorum..hepsi bu kadar.. ..