Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '08

 
Kategori
Siyaset
 

Nasıl lider olunur?

Her alanda oldugu gibi, Anti emperyalist cephede de Liderlik sadece hak edisle/liyakatla elde edilir.
Anti emperyalist savasa kim daha fazla gonlunu, aklini, bilgisini ve enerjisini katarsa, cephenin lideri olur ve bitiminde de iktidara gelir.

Rusya’da, Cin’de, Arnavutlukta, Yugoslavya’da ve Kuba’da Marksistlerin,

Libya’da ve Afganistan’da Musluman kokten Dincilerin ve

1920 lerde ulkemizde Kemalistlerin iktidara gelisi, TESADUFiN, iYi TALiHiN DEGiL, Determinizmin/Liyakatin eseridir.

Determinizme inananlar, "Simdiki durumuma yol acan duygu, dusunce ve davranislarim nelerdir?"diye kendilerine sorarlar.

Inanmayanlar ise ikiye ayrilir. Bir grup, Tesadufilige inanir ve "Tuh be, ne talihsizlik, kor talih" der.

Degismez kaderleri olduguna(Fatalizme) inanan ikinci grup ise " Allahin isi, Kara yazgim" gibi sozler eder.

“Ne ekersen onu bicersin” Determinizm yasasi "Herseye bir liyakat geregince sahip olunur veya maruz kalinir" der.

Ote yandan Liyakat, insanin bir kere elde ettiginde surekli olarak tasidigi bir ozellik degildir.

Bunun Uluslar olcegindeki anlami ise, bir kez kurtulus savasi vermekle, surekli olarak, kulturel, ekonomik ve siyasi bakimdan ozgur olmanin mumkun olmadigidir. Turk milleti, Tarihinde olanlari, yani bugunu yaratan sebepleri bilmek ve bu sorumlulukla davranmak yerine, dusunmeden ve calismadan tuketmeyi sectigi icin maalesef bugun yeniden bir bagimsizlik savasi vermek zorundadir.

Bugun biz Ataturkculer icin oncelikli hedef, Turkiyenin IMF, AB ve ABD’nin vesayetinden kurtulmasi, tam bagimsizligini kazanmasi ve bolunmekten kurtarilmasidir. Ulusalci kisi ve kuruluslar, lider olabilmek amaciyla, aralarindaki farkliliklari kasiyip, cogaltarak, ne bu amaci gerceklestirebilirler ne de kendilerini lider yapabilirler. Pratik/uygulam, bir teorinin dogru olup, olmadigini belirler. Dogru soylem tatbikatta da dogru sonuc verir. “Aynasi istir kisinin lafa bakilmaz” sozu bu amacla soylenmistir. SOL SAPMACI keskin sloganlar atmak, zaman ve mekanin gereksinimlerini karsilamaz, eylemde basari saglamaz ve kimseyi de bedavadan lider yapmaz.

Bilmeliyiz ki Determinizm yasasi, ne tesadufilige prim verir ne de lafla peynir gemisi yurutmeye. Herkes nasil ektigini bicerse, anti emperyalist cephe icindeki gruplar da layik olduklari seviyeden daha fazlasini elde edemezler.


O halde bazi sorular sorarak icinde bulundugumuz durumu bir anlayalim;

1-AB, ABD emperyalizmin yerli isbirlikcileri, (PKK, DTP, AKP, TUSIAD, mutareke medyasi ve ikinci cumhuriyetci aydinlar) Bagimsiz, Demokratik, Laik Turkiye Cumhuriyetinin ve kemalizmin dostu mudur, dusmani midir?


2-Eger dusmanidir yanitini verdiyseniz, bu isbirlikci cephenin kendine dusman gordugu, saldirdigi insanlar ve kuruluslar, ornegin, "Eski Cumhurbaskani Ahmet Necdet Sezer", Gen. Kur. Bsk. Org. Buyukanit, İlhan Selçuk, Emin Çölaşan, Erol Manisalı, Bekir Coşkun, Yılmaz özdil, Hikmet Çetinkaya, Bedri Baykam, Mehmet. Y. Yılmaz, Ali Sirmen, Cüneyt Arcayürek, Orhan Bursalı, Emre Kongar, Tuncay Ozkan, Ataturkcu Dusunce Dernekleri, CHP, DSP ve MHP ” anti emperyalist cephenin icinde yer almaya aday midir?


3-Eger, EVET cevabi verdiyseniz, bu insanlar ve kuruluslari, "PKK, DTP, AKP, TUSIAD, mütareke medyasi ve ikinci cumhuriyetci aydinlarla ayni kefeye koyup, “AB MANDACISI” ilan edebilir misiniz? Eger ederseniz, bu tutumunuz kime hizmet eder?


Goruluyor ki konumlari ve gecmisleri itibariyle anti emperyalist cephenin uyesi olabilecekleri, “AB MANDACISI” ilan edip, dislamanin, emperyalizme hizmet etmekten baska bir yarari yoktur. Onune gelen MANDACI yakistirmasi, basarisizliklarini kamufle etmek isteyen SOL SAPMACI lafazan solcularin klasik suclamalaridir. Halki bilinclendirme yolunda parmagini oynatmayan bu keskin devrimciler, kendileri disinda herkesi suclayarak, oturduklari yerden anti emperyalist mucadeleye lider olacaklarini sanirlar. Bu nefsani tutkulari bazen o kadar azar ki iclerinden AB aleytari kitap yazmis biri, AB taraftari Fethullah’in ZAMAN gaztesine gidip, ADD aleyhine mansetler attirabilir. Ben bu tur SOL SAPMALARA DiYORUM Ki;

“Madem bu saydiklariniz yanlis yapiyor, bunu bir firsat olarak dusunun ve siz dogrusunu yapin. Onlardan daha cok calisin ve halka onder olun. Sizde milyonluk Cumhuriyet mitingleri yapin, www.bizkackisiyiz.com gibi bir site kurun. Bir milyon kisiyi bir araya getirecek, cozumler uretecek projeler hazirlayin. Elinizden tutan mi var. Madem lider olmak istiyorsunuz, HODRi MEYDAN. Fakat once birakin “Ama biz Osmanli bankasiyiz” demeyi, calisin, gorelim farkinizi”

Son soz; Sorumluluk sahibi Ulusalci bir insanin, Milli cephede hizipcilik etme luksu yoktur.

Saygilarimla.
Tuncay Erciyes

 
Toplam blog
: 67
: 4845
Kayıt tarihi
: 11.12.06
 
 

Ayrik otu tohumu ekip, buğday imajinasyonu yaparak, Buğday  hasatı yapabilir misiniz? Her ne ..