Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '16

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Nasılsınız?

Nasılsınız?
 

İyi olmak lazım.


Son birkaç gündür kimin hatırını sorsam neşesiz, keyifsiz, isteksiz yanıtlar alıyorum. Herkes üzgün, kırgın ve biraz da kızgın gibi.

Yakın zamanda kaybettiğimiz şehitlerimizin ardından söylenecek o kadar çok söz var ki. Söylemeyince, yazamayınca yüzümüzle, davranışlarımızla anlatmaya çalışıyoruz demek istediklerimizi. O da bizi umutsuz, solgun yüzlü, üzgün insanlar yapıyor.

Bir yandan “Bu vatan bizim. Böldürmeyiz. Kahrolsun PKK.” diye bağırıyoruz.  Bir yandan yitip giden can’ların, Mehmet’ciklerin yasını tutuyoruz. Yine de susmuyoruz. Suskun değiliz. Biliyoruz sustukça neler olduğunu. Biliyoruz kendi kabuğumuza çekilince neler olabileceğini.  O yüzden birlik olmaya çağırıyoruz bizim gibileri. “Birlikten kuvvet doğar” diyoruz. Dilimizde “Sesimizi yer, gök, su dinlesin! Sert adımlarla her yer inlesin.” marşının sözleri ile sert adımlarımızla bir araya geliyoruz.

Acıda, zorlukta, kederde bir araya gelince daha da güçlü olacağımızı biliyoruz. Zalimin karşısında güçsüz, ezik, sessiz kalmakla ona çanak tutmayacağız, diyoruz. Bizi nasıl da üzdüklerini görerek, sinsice gülmelerine engel olacağız diye düşünüyoruz ve bir araya geliyoruz. Birbirimize zor günlerimizde destek olmaya çalışarak, ülkemizin insanlarına, sorunlarına sahip çıkıyoruz.

Nasılsınız?

Üzgün ama güçlü değil mi? Türk gibi güçlü!

Ezik değiliz. Biz Türk’üz.

Dostuz. Birlikte yaşadığı insanlara karşı kin, düşmanlık duymayan dost yürekli Türk’leriz.

…….

Nasılsınız?

Hasta… Ya kendisi, ya yakınları ya da ailesinden, tanıdıklarından birileri hasta. İlaçlar alıyoruz. Doktorlara, hastanelere koşuyoruz.  Sağlıklı beslenmeye çalışıyor ama sağlıklı ürün bulamıyoruz. Sağlıklı gıda üretecek topraklarımız da susuzluktan, zararlı maddelerden etkileniyor. Kaz dağlarından zeytin ağaçlarımız sökülüyor. Nükleer santraller kuruluyor.

Zehir soluyor, hormonlu gıda yiyor, arsenikli su kullanıyor, iyi olmak için para harcıyoruz ama iyi olamıyoruz. Her geçen gün kansere yeni kurbanlar veriyoruz.

Nasılsınız?

Umutlu, güçlü, kararlı, tuttuğunu koparan, mücadeleci, cesur ve hakkını arayan.

Nasılsınız?

Atatürkçü, vatansever, doğasever, dindar, sorumluluk sahibi, dost, kararlı. Vs. vs.vs.

Artık baş sağlığı dilemek, terörü lanetlemek, birilerini eleştirmek ve laf söylemek yetmiyor. Harekete geçme zamanı. Birlikten kuvvet doğar diyerek, hep birlikte daha fazla kayba! uğramamak için gerekli yerlere ve kişilere sesimizi duyurmalıyız. Ne asker, ne ağaç, ne sağlık, ne toprak, ne ülke, ne de inançlarımızı yitirmek istemiyoruz. Birlik olma ve sesini duyurma zamanı şimdi. Lütfen yaşadıklarımız karşısında sessiz ve izleyici kalmayalım. Üzerimize düşeni yapmaktan yılmayalım.

Sağlıklı, mutlu, umutlu, huzurlu, güzel günler dileklerimle.

 
Toplam blog
: 72
: 363
Kayıt tarihi
: 20.01.16
 
 

4 kitabı olan bir editör- yazar. Hayvansever. Çevreci. Kadın hakları savunucusu ..