Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '08

 
Kategori
Haber
 

Ne yazık ki doğru laf...

Ne yazık ki doğru laf...
 

Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ı bu kez kutluyorum. İlk kez en doğru sözü söyledi… Hem de tartışmasız doğru bir söz.

Sayın Başbakan, Parti Gurup Toplantısında <ı>"Bunlar bizim tarlamızı bereketlendiriyor. Oylarımız daha da artacak. Süreci biz yönetiyoruz. Hiç kimse bizi yolumuzdan çeviremez. Halka hizmet aşkımızda hiç bir azalma söz konusu değil" diyerek en doğru sözü söyledi…

Bilindiği gibi, bazı çevrelerde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın AKP hakkında <ı>“Kapatma” istemiyle dava açmasındaki zamanlamaya kafayı takmışlardı.

Zamanlamanın AKP’ye puan kazandıracağını ve Başbakanın da dediği gibi <ı>“Tarla”nın bereketleneceğini söylüyorlardı.

Bu çok doğru bir tespit…

Tam beş yıldan bu yana iktidarda olan AKP’nin yanlış ekonomik yönetiminin getireceği sonuçlar ortaya çıkacaktı ki, hakkında kapatma davası açıldı.

Şimdi AKP, bütün sonuçları bu davanın açılmasına bağlayacak ve bağlamaya da başladı zaten.

Demiyor mu Sayın Başbakan <ı>“Bu sorumluluğun altından kalkamazlar” diye?

İşte sorumluluğu yükleyecek bir olanak eline geçti. Bu güne kadar ekonominin geldiği noktadaki olumsuzluğu yükle gitsin Yargıtay Başsavcısının sırtına, olsun bitsin.

Cuma günü akşam bu haber patlak verdiğinde, bütün kanallar AKP Genel Merkezi’nin önüne toplanmış, canlı yayın yapıyorlardı. Ortalık bir anda karıştı ve bir kişi AKP’ye <ı>“Destek” vermeye gelmiş, illa ki Başbakan ile görüşmek istiyor ve <ı>“Ben AKP’den memnunum, bırakın görüşeyim” diye feryat figan ediyordu.

Hiç dikkatinizi çekti mi o destek vermeye gelen kişi?...

Belli ki AKP’nin gönderdiği iaşe kolileri ile ekmek elden su gölden geçinip gidenlerden. Elbette o yaştan sonra göverip de bostan olacak hali yok, evin geçimi sağlansın, yeter…

Hem de bu milletin cebinden çıkan paralarla hazırlanan iaşe kolileri ile…

Farkında mısınız, Sayın Başbakan gittiği her yerde çocuklara oyuncak dağıtıyor. Acaba bu oyuncakların parasını cebinden mi veriyor?

Eğer cebinden veriyorsa diyeceğimiz bir şey olmaz. Ama devletin kasasından veriyorsa, demek ki 16 milyon 500 bin kişiden aldığı oyun verdiği güç ile devlet kesesinden ağalık yapıyor.

Sayın Başbakan, özenle korunması ve saygı duyulması gereken devletin kurumları ile kavga ediyor.

Niye?

Çünkü millet olarak kavga edeni, hele <ı>“Mazlum” rolünü de ekleyerek yaparsa daha çok severiz, oylarımızı da oraya doğru aktırırız.

Ortaya koyduğu kavgacı ve önüne gelene karşı takındığı hırçın tavırları ile oy toplamaya başladı zaten.

Evet…

Sayın Başbakan, ilk kez doğru bir tanımlama yaparak, doğru bir söz söyledi…

Evet…

AKP tarlasına serpilen kimyasal gübreler ve hormon takviyesi ile daha da bereketli ürünler alacağından kuşku duymuyorum doğrusu.

Ama o tarladan çıkan <ı>“Bereket dolu” ürünlerin, ülke sağlığına faydası ve zararı nasıl olacak, onu da düşünmek gerekir. Gerçi bu güne kadar %47 oranındaki bereketin sonunda önümüze konulan ürünlerden çok sağlıklı beslenmedik ama…

Bu kez doğru söyledi, Sayın Başbakan…

Belki de ilk ve son kez, ama doğru söyledi. Ortaya çıkan sonuçtan, AKP’ye bereket yağacak. Millet olarak bize ne yağacak, orasını sadece ben merak ediyorum.

Başka eden var mı?

<ı>17 MART 2008

 
Toplam blog
: 1104
: 918
Kayıt tarihi
: 28.01.07
 
 

Emekliyim ama “Tekaüt” değilim. 1961 yılından beri değişik “Anadolu” gazetelerinde yazdım. 1984-8..