Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '09

 
Kategori
Siyaset
 

Necdetin de var mı?

Necdetin de var mı?
 

Bülentin, Eceviti var mı?


Abbate Gömleklerinin piyasası iyiydi. İyi iş yapıyorlardı. Necmettin Erbakan ve şürekası, MİLLİ GÖRÜŞ GÖMLEĞİ, söylemi ile, çıkmışlardı siyaset sahnesine. Kendilerine gömlek lazımdı. Abbate yi gözlerine kestirdiler ve politik güçlerini de kullanarak, firmanın sahibi oldular. Ama, beklenildiği gibi olmadı. Kimsenin ekmek kapısı ile oynanmayacağını, geç de olsa öğrendiler. Tanrının adaleti yerine geldi. Milli görüş gibi, Abbate de sonunda iflas etti. Milli görüşçüler, gömleksiz, don paça ortada kaldılar. Umarım, birileri bundan ders çıkarmıştır. Ekmek kapısı ile oynanmayacağını anlamışlardır. Tanrının sopası yok, ama adaleti var.

23 Nisan Çocuk Bayramına alternatif olarak, Birleşmiş Milletler tarafından uydurulan, Dünya Çocuk Gününde, Başbakanlık da, ana okulu öğrencilerini kabul eden, Başbakan yardımcısı, Bülent Arınç, çocuklara mesir macunu ikram etmiş, diyecektim, ama etmemiş. Bunun yerine, beş yaşındaki bir öğrenciye, Arıç vari, macun gibi bir soru sormuş. Adının Ahmet olduğunu söyleyen öğrenciye, bunun Necdeti de var mı, demiş. Tam Arınça göre bir espri. Çocuk Mustafa deseydi ne olacaktı? Bunun Kemali de var mı, diyecek miydi? Şimdi, bende aynı güzellikte bir espri yapsam, desem ki: Bülentin, Eceviti de var mı?

Bu arada öğrendik ki, Bülent Arınç da BJK li imiş. Ne tesadüftür bilinmez, Cumhurbaşkanlarımız hep BJK li oluyorlar. Atatürk, Demirel, A.N. Sezer ve A. Gül. Bülent Arınç da, bu özelliğini belirterek, bende varım mı, demek istiyor acaba? Ama, Erdoğan da, yeni bir açılım yapabilir. Ülkede demokrasi var. Bir Fenerli de, Cumhurbaşkanı olabilir. Ama, Allahtan, o güne daha çok var. Köprülerin altından, çok sular akacaktır. Baksanıza, Abbate bile batmış....

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..