Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '09

 
Kategori
Siyaset
 

Seni seçtik meclise gönderdik, ne yapıyorsun?

Seni seçtik meclise gönderdik, ne yapıyorsun?
 

şeyhurfa


Merhaba,

Şanlıurfa'da geçtiğimiz günlerde neler yaşandığı hepimiz gayet iyi biliyoruz. Bütün medyada Suriye'li bir şeyhin buraya yaptığı gösterişli, acayip ziyaret anlatılıyordu. Şeyh Abdülgani El Haznevi, Şanlıurfa'ya gelmiş ve burada yüzlerce müridi tarafından ilahiler ile karşılanmıştı. Bu vatandaşın elini öpenler arasında bizim Şanlıurfa milletvekilimiz de vardı.

Kendisi millet tarafından seçilen ve meclise gönderilen bir "görevli" olmasına rağmen gidip şeyhin elini öpmüş, "görevini yerine getirmişti". Şeyhe karşı görevini yerine getirmişti de acaba "kendisini seçip meclise gönderenlere" karşı görevini yerine getiriyor muydu? Mesela;

Dün Şanlıurfa'da şeyh için çok büyük bir yemek verilmiş. Tabi baş köşede sevgili el öpen milletvekilimiz oturuyor. Diğer yanda ise bir unlu mamuller firmasının açılışında simit dağıtılıyor. İzdiham oluyor ve simit almak isteyen çocuklar ezilme tehlikesi geçiriyor. Bu unlu mamuller firmasının açılış haberi de Güneydoğu'da yerel bir kanalda yer alıyor.

Milletin "kendisi" simit için eziliyor, "vekili" ise şeyhin yemeğinde baş köşede. Ülkemin çelişkiler ile dolu hayatından bir bukle size.

Burada şunu da söylemeden edemeyeceğim arkadaşlar. Seçim sistemimiz öyle acayip ki, kim kimi seçti belli değil. İnsanlar nasıl liste başı oluyor, parası olmayan, çevresi olmayan vekil olabiliyor mu, bunun adına demokrasi mi deniyor...

Düşünmek lazımdır...

Sevgiler.

 
Toplam blog
: 142
: 1570
Kayıt tarihi
: 17.03.09
 
 

İnternet ve bilişim teknolojileri konularına ilgi duyan, yenilikleri takip eden ve bu yenilikleri pa..