Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

perihan reyhan ALKAN

http://blog.milliyet.com.tr/pra

28 Nisan '12

 
Kategori
İlişkiler
 

Neden hep başkaları?!

Neden hep başkaları?!
 

Evet, neden hep başkaları da biz değil, neden hep başkalarından bekliyoruz da, kendimiz ara sıra hiç değilse kendimize bakmıyor, başkalarını bırakarak kendimizi hiç düşünmüyor, hiç hesaba katmıyoruz!

Hep başkaları yanlışta, hep başkaları hatalı… Hiç kimse dürüst değil, herkes ikiyüzlü, herkes çıkarcı, herkes çıkarsız selam vermiyor, herkes aldatıyor, herkes yalancı…

Peki ya biz, kendimiz, biz çok mu doğruyuz, çok mu dürüstüz, her sözümüz doğru mu, herkese saygılı mıyız, herkesi çıkarsız, hesapsız mı sevmekteyiz, bir yanlış, bir hata yapacağız da, birilerinin kalbini mi kıracağız, üzecek miyiz, hakkını mı yiyeceğiz diye ödümüz mü kopuyor?!

Hayır, gelin dürüst olalım, hiç değilse şu satırları okurken, hiç değilse, kendimize itiraf edelim ki pek çoğumuz hayır. İstiyoruz ki hep karşımızdaki dürüst olsun, yalan konuşmasın, özü sözü bir olsun, dedikodumuzu yapmasın, hakkımızı yemesin… Ama biz, fütursuzca yalan söyleyelim, kalp kıralım, üzüp incitelim, bol bol herkesin dedikodusunu yapalım, hakkını yiyelim, kimse için parmağımızı oynatmayalım ama herkes bizim iyiliğimiz için, bize yardım için pervane olsun etrafımızda.

Değişimi de hep başkalarından beklemekteyiz, başkaları değişip düzgünleşsin, yetkinleşsin ama biz kılımızı kıpırdatmayalım, öyle ya biz doğruyuz, biz düzgünüz, dürüstüz, iyiyiz, bizim değişime ihtiyacımız yok, yeter ki onlar değişsin, görün bakın ortalık nasıl düzelecek, insanlık nasıl da güzelliklere koşacak.

Bu kafada olduğumuz sürece, daha çok bekleriz efendim, çok…

İnsanlar başka gözlerdeki çapakları gözlemlemekten, kendilerininkini görememektedirler ve ne yazık ki her konuda bu böyle! Başkalarını bırakıp da, hepimiz kendi muhasebemizi yapabilsek, şapkalarımızı önümüze koyup düşünebilsek, çok güzel insanlardan oluşan, çok daha yaşanılır bir dünya oluşacak ama!..

Herkes kendi kapısının önünü süpürüp temizlesin ve kirlenmesin diye istediği kadar özen göstersin, biz kapımızın önünü temizlemez, her elimize geçen çöpü de atmaya devam edersek, o pislik, o çer çöp bir şekilde, diğer kapıların önüne ulaşarak onları da kirletecek, onları da o temizlikten uzaklaştıracaktır.

Herkesin kapı önü temiz olsun istiyorsak, işe önce kendi kapımızın önünü temizlemekle başlamamız gerek ki başkalarını uyarmak ve onlardan da beklemek için yüzümüz olsun!

 

p.r.alkan

 

 
Toplam blog
: 290
: 553
Kayıt tarihi
: 11.03.08
 
 

İlk ve orta öğrenimimi Gölcük/ Kocaeli, lise ve üniversite öğrenimimi Ankarada gördüm. İlk okuldan..