Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '15

 
Kategori
Güncel
 

Nepal 7.8 büyüklüğündeki depremle sallandı

Nepal 7.8 büyüklüğündeki depremle sallandı
 

NEPAL DEPREMİ


Nepal 7,8 büyüklüğündeki depremle sallandı

Deprem haberini televizyon kanallarında görünce hemen Gölcük depreminde yaşadıklarımız aklıma geldi. Allah o günleri bir daha yaşatmasın. O depremde ailemden 8 kişi kaybetmiştik. Deprem olmadan bir gün önce İstanbul’daydım, Gölcük’te yeğenimin oğlu evlenecekti, o gün kına gecesi olacaktı, aileden 10 kişi oraya gitmişti biz İstanbul’dan 15 kişilik akraba gurubu gidecektik. Fakat Marmaris’ten gelen erkek kardeşim kına gecesine gitmek istemediğini, çok yorgun olduğunu, ertesi günü düğüne 15 kişi gitmemizi istedi, biz de kabul ettik. Kader işte gitseydik belki de bugün hayatta olmayabilirdik. O gün yeğenlerim, annesi, damat gelin adayı başta olmak üzere 8 kişi yaşamını yitirdi. Üstelik Antalya’dan giden yeğenimin enkaz altından görünen kolundaki bilezikleri almak için vicdansız hırsızlar kolunu kesip bilezikleri almışlar.

O günkü yaşananları düşündükçe Nepal Depreminde yaşanan tabloyu hayal bile etmek istemiyorum. Depremde yaşamını yetirenlere Allah rahmet eylesin, o günleri Ülkemiz halkına bir daha yaşatmasın.

NAHİDE ÇELEBİ

NEPAL 7,8 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREMLE SALLANDI

Nepal'de dün meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 2230'a ulaştı.

Nepalli yetkililer, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının Nepal'de 2169, Hindistan'da 61'e yükseldiğini açıkladı. Başkenti Katmandu'nun 80 kilometre kuzeydoğusundaki Lamjung'da dün yerel saatle 11.56'da kaydedilen 7,8 büyüklüğündeki depremin ardından orta büyüklükte çok sayıda artçı sarsıntı kaydedildi. Artçı sarsıntılar nedeniyle evlerine giremeyen Katmanduluların geceyi kentteki açık alanlarda geçirdiği bildirildi. Depremin merkez üssüne yakın yerleşim birimlerine giden yolların heyelan ve çatlaklar yüzünden kapandığı, bu nedenle buralara ulaşım sağlanamadığı  aktarıldı. Bu yerleşim birimlerine ulaşılmasıyla ölü sayısının daha da artmasından endişe ediliyor. 7,8 büyüklüğündeki deprem, ülkede 1934 yılında meydana gelen ve 10 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği 8,1 büyüklüğündeki depremin ardından kaydedilen en şiddetli deprem oldu. Everest'te hayatını kaybedenler arasında, Google yöneticisi Daniel Fredinburg'un da olduğu belirtildi.

Nepal'de Karı Koca Türk Turizmci Kayıp
Nepal'de meydana gelen aletsel büyüklüğü 7,8 şiddetindeki depremde başkent Katmandu'da bulundukları belirtilen karı koca iki Türk turizmcinin kayıp olduğu bildirildi. Edinilen bilgiye göre, turizmci Başaran Bora Baştan ile karısı Tülay Karslı Baştan bir süre önce turistik gezi için Nepal'in başkenti Katmandu'ya gitti. Baştan çiftinden dün Nepal'de meydana gelen 7.8 şiddetindeki deprem sonra haber alınamıyor. Tur Operatörleri Sözcüsü ve Andiamo Tur'un sahibi Cem Polatoğlu, Baştan çiftinin durumunu konsolosluğa sorduğunu ancak haberlerinin olmadığını belirterek, "Deprem sonrası yaptığımız araştırmalar sonunda 16 Türk'ü bulduk. Benim otobüslerimle Swada bölgesindeki tek katlı otellere aldık, bunlardan üç tanesi benim yolcu. Acentesiz gittiklerini tahmin ettiğimiz Baştan çiftinden ise haber alamıyoruz. Her yerde araştırıyoruz" dedi.

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..