Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '13

 
Kategori
Dünya
 

Netenyahu zihniyeti Hitler'e benziyor

Netenyahu zihniyeti Hitler'e benziyor
 

Dünyaya Ders Veriyor


İran Cumhurbaşkanlığı seçimlerini uzlaşmacı politikaları sayesinde Hasan Ruhani kazandı. En önemli girişimi, Batının ekonomik ambargosundan kurtulabilmek için uzlaşmacı yaklaşımı oldu.” Hık- mık ! “ demeden, nükleer teknolojiyi silah olarak kullanmayacağı ve izlenebilirliği sağlayacağı taahhüt ediyor.

Bugün Güvenlik Konseyi 5 üyesi ile Iran arasında arabuluculuğu üstlenen Rusya dan uzlaşmaya çok yaklaşıldığı haberi alınınca İsrail ayağa kalktı.

Özet olarak diyor ki; “ 30 küsür yıllık ambargo sonrasında İran’a en sonunda diz çöktürdük. Şimdi, nükleer silah imalatı ile ilgili taviz karşılığı ambargoyu hafifletmek çok büyük hatadır. Yapılması gereken, Iran ın nükleer teknolojilerle ile ilgili tüm kazanım ve yeteneklerini ortadan kaldırmaya zorlamak için ambargoyu arttırarak sürdürmektir. “

Yani, kendisi için tehdit olarak algıladığı ile diyalog ve uzlaşma değil, köşeye kıstırıp yok edene kadar savaşılmasını öneriyor.  

Aynı, 150 yıl öncesinin ABD sindeki vahşi batıdaki menfaat çatışmalarında uygulanan yöntem gibi. Aynı  Hitler in 70 yıl önce Yahudileri tehdit olarak görüp, soykırım uyguladığı gibi; " Zayıf yakalayınca fırsat vermeyip yok edeceksin " diyor.

Sen, üzerine yerleştirildiğin toprakta yaşayan senin dışındaki halkın haklarını yok sayacaksın, tüm yaşamını iç ve dış düşmanlara karşı savunmaya yönelik kurgulayıp kendi nükleer silahlanma yeteneğini saklayacaksın. Komşun da aynı teknolojiye ekonomik gerekçelere dayalı sahip olmak istediğinde, terörist ülke diye yaftalayacaksın.

21. Yüzyılın başında, kendi varoluş hakkını savunurken, komşunun aynı hakları talep etmesine karşı tavır almayı sürdüreceksin.  Olacak iş değil.

“ Demokratik “ Batının kendisi gibi olmayan a hayat hakkı tanımaması, barış içerisinde beraber yaşamanın önündeki engel, terörizmin temel kaynağını oluşturmaktadır.

Bütün dünya bir kez daha İsrail Hükümetinin seçilmiş yöneticilerinin zihinsel haritası gözler önüne seriliyor. Faşizan gerekçelerin hangi “demokratik” ülkelerce desteklendiğini hepimiz göreceğiz.

 
Toplam blog
: 17
: 423
Kayıt tarihi
: 23.01.12
 
 

İlgi Alanı; Doğrudan Demokrasi / Sanayi /Teknoloji Sanayici, girişimci; otomotiv, mühendislik..