Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '18

 
Kategori
Güncel
 

Nevruz Türk'ün Bayramıdır

Nevruz Türk'ün Bayramıdır
 

  Ergenekon’dan çıkışımızın 4655. Yılı tüm Türk Milletine kutlu, mutlu olsun. Ergenekon’dan çıktığımız bugünü hiçbir zaman unutmadık.

Ön Asya’ya geldiğimizde bugüne yeni gün anlamına gelen “Nevruz” adını verdiler.

 Demir dağı ateşle eritmemizin anısını yaşatmak için her obanın en yaşlısı, demir parçasını ateşle kor haline getirip çekiçle dövmesi ile ardından şenlikler başlatılır, hep birlikte bayram kutlanır.

 Türk kültürümüze göre Nevruz takvim başlangıcının ilk günü; Miladi takvime göre yılbaşı olarak kabul edilir. Ergenekon Bayramı, Bozkurt Bayramı olarak da bilinir ve Türk Milletinin yüzyıllar ötesinden devam edip geleneksel bayramımızdır aynı zamanda  baharın müjdecisi, gece ile gündüzün eşit olduğu ve tabiatın en adaletli günü olarak da kabul edilmiştir.

Biz Türklerin yaşadığı en uzak bölgelerde bile 21 Martı çeşitli yöresel etkinliklerle kutlarız. Bayramda  dargınlıkları sonlandırıp, küsleri barıştırıp, sevdiklerimiz ile geçireceğimiz geleneksel şölenlerimizi sergileriz. Bayramımızın Türk Milletinin, birlik ve beraberliğini daha da kuvvetlendirmesi dileğiyle... Allah nice bayramları hepinize göstersin. Ayrıca laf aramız da; bugünün bir başka özelliği de benim ad günümün olması. Böylesine anlamlı bir günde doğmak da ancak bana yakışırdı zaten.

Saygılar, sevgiler.

“Körükle ateş yakalı,
Bakırdan dağı yıkalı,
Ergenekon’dan çıkalı,
Nevruz, Türk’ün bayramıdır.”

 

 
Toplam blog
: 17
: 149
Kayıt tarihi
: 06.12.17
 
 

İzmir 27.Dönem Milletvekili Adayı/ Bizim yanımızda ancak inandıklarımız vardır. Yanımızda olamaya..