Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '07

 
Kategori
Mizah
 

Nihayet istifa ett......

Nihayet istifa ett......
 

08.11.2032 / Hayalajans

ÇHP’de seçim sonuçlarının değerlendirildiği Parti Meclisi toplantısı sonrasında basın açıklaması yapan parti genel başkanı Baysal, en yakın zamanda 216. Olaganüstü Kongreyi toplama kararını açıkladı. Bu kongrede aday olmayacağını açık ifadelerle dile getiren Baysal, siyaset hayatına sade bir parti üyesi olarak devam edeceğini açıkladı. Ancak parti meclisi toplantısının basına kapalı kısmında, Baysal’ın yıllardan beridir, gizliden gizliye kendisine halef olacak bir genci hazırladığını söylediği ve kongreye bu ismi önereceğini ifade ettiği öğrenildi. İsmini vermek istemeyen bir parti yetkilisinin açıklamasına göre, Baysal’ın büyük başarılarla dolu siyasi hayatında elbet bir gün gerileme olacağı bilinci ile hareket ederek, kendisinden sonra ve ondan ve ondan da sonra partiye genel başkanlık yapacağı kişileri belirlediği ortaya çıktı.

Parti Meclisi üyelerinin yoğun ısrarına karşın bu gizemli kişi hakkında bilgi vermeyen Baysal’ın, toplantı da “benim yaratacağım boşluğun, gerek sol camiada, gerekse de ülke siyasetinde olumsuz etkilerinin olacağını biliyorum. Bu boşluğu en az hasarlı atlatacak şekilde, uzun süreden beridir genç bir arkadaşımı yerime hazırlamaktayım. Bu hazırlık sürecinin o kadar verimli geçtiğinden eminim ki, ciddi anlamda bir olumsuzluğa yol açmadan, partimizi ve ülkemizi daha ileri seviyelere taşıyacak başarıları en kısa sürede elde edeceğinizden eminim” dediği toplantıya katılan yetkililerce aktarıldı.

Parti Meclisi üyelerinin bu kişi ile tanışma şerefine ne zaman nail olacakları sorusu karşısında, partinin ilk kongresiyle vitrine yerleşecek yeni başkan adayının, merak uyandıracak gizemli bir kampanyanın ardından halkın karşısına çıkarılacağını belirttiği öğrenildi.

Söz konusu haberin, ülkenin en ücra köşelerindeki parti teşkilatlarınca bir şekilde öğrenilmesinin ardından, partinin genç bir liderle yola devam etmesinin, Baysal’ın eksikliğini fazlası ile hissettirecek olmasından endişe duyan partililer, buldukları en hızlı ulaşım araçları ile Ankara’ya hareket ettiler.

Basına kapalı salonda her bir heyeti ayrı ayrı kabul eden Baysal’ın, parti üyelerini teskin ettiği, ÇHP’nin bir lider partisi olmadığı, kendisi olmasa da partinin sol görünümlü sağ politikaları büyük bir başarı ile sergileyebileceğini ifade ettiği öğrenildi.

Bu arada partide muhalif kanatta yer alan bazı isimler tarafından, Baysal’ın kendisi yerine önereceği gencin, kendisinde iki yaş küçük olan Ali Kopuz olacağı iddia edildi. Bu iddialara sinirlenen Baysal’ın ise “Bizim bu iddialarla kaybedecek vaktimiz yok, bir kabuk değişikliğinin hazırlığındayız. Partide yeni bir soluğa, gençlik aşısına gereksinim olduğu aşikâr. Ve bizlerde üstümüz düşen bu fedakârlıktan kaçacak değiliz” dedi.

ÇHP’yi yakından takip eden siyaset bilimi ve siyaset tarihi uzmanları ile psikoloji, sosyoloji ve antropoliji uzmanları ise Baysal’daki bu ısrarlı tavrın, onun uzun zamandır solcu gibi davranmasının yan etkisiyle oluşan sol bir etik değerin yansıması olabileceğini dile getirdiler. Antropolog uzman "son tahlilde tüm canlılar, bulundukları ortama organizmalarının uyum sağlmasına yol açan evrim kanunlarına tabidir, tabi bu değişim kimi canlılarda hızlı kimilerinde yavaş yaşanır" diyerek ekleme de bulundu. Uzmanlar arasında en yaşlısı ise, “Baysal’ı tanıyan en eski uzmanlardan birisi olarak, bu değişime inanmakta en fazla zorluk çeken kişi benim. Genç arkadaşlar Baysal’ın artık bir değişim sürecine girdiğini kabullenseler de, ben daha önce 14 kez bu iddia da bulunup da her birisinde de hayal kırıklığına uğradığım için bu kez daha temkinli davranmak istiyorum” dedi.

Bu gelişmeler esnasında Yüksek Seçim Kurulundan yapılan açıklama ile de, Baysal’ın seçim pusulalarının en eski ve istikrarlı müdavimi olduğu ve Türk seçim tarihi ile özdeşleştiği, Baysal tarafından istifadan vazgeçilmemesi durumunda, tüm seçeneklerin altında Baysal’ın isminin yer alacağı hatıra seçim pusulaları hazırlanarak satışa çıkarılacağı duyuruldu. Bu arada son seçimde parti üyesi sayısının 89 olmasına karşın ÇHP’ye neden 63 oy çıkmış olabileceği sorusu üzerine Seçim Kurulu Başkanı, “Bilindiği üzere parti üyelerinin yaş ortalaması 96’dır ve bunların arasında görme sorunu yaşayanlarla, Alzheimer hastası olana kadar geniş bir sağlık problemi profili söz konusudur. Bu rahatsızlıkların oy pusulasına evet mührünün basılması esnasında hatalara yol açmış olabileceğini düşünüyoruz. Ayrıca son seçimin flaş transferi olan sayın Bahçesiz’in ÇHP’den aday olsa da, genel başkanlığını yaptığı eski partisine oy atmış olabileceğinden şüpheleniyoruz” dedi.

11.11.2032 / Bilim ve Sağlık Dergisi

Amerikalı ünlü bilim adamı James Backervilles “genetik, insan ve geleceğimiz” kongresi için İstanbul’a geldi. Kongre düzenleyicileri tarafından havaalanında karşılanan Backervilles Türkiye’yi ve Türk insanlarını çok merak ettiğini, bu kongrenin bu sene burada düzenlenmesinin kendisini çok memnun ettiğini vurguladı.

Ancak ünlü profesörün esas şaşırtıcı açıklaması kongre esnasında yaptığı konuşmada geldi. Gen bilimi ve genlerin kopyalarının elde edilerek, orijinal insanınbenzerlerinin üretilmesi konusunda 2020’lerde önemli noktalara geldiklerini ancak ilk ve en önemli adımın 2007 yılında, henüz kanunların izin vermediği bir dönemde gizlice attıklarını söyleyen Prof. Backervilles, “bu konuda ilk klonlama çalışmasına gönüllü olan kişi bir Türk’tü” dedi. Bu çarpıcı açıklama karşısında, çoğu dedikodu içerikli ve isim elde etme maksadı taşıyan soru yağmuruna tutulan profesör, aslında bu açıklamayı yapmaması konusunda Türk gönüllünün çok ısrarcı olduğunu ama Türkiye’de gerçekleşen bu kongre esnasında bu bilgiyi paylaşmakta bir sakınca görmediğini ama asla isim veremeyeceğini ısrarla dile getirdi.

Ancak, 2007 yılında yapılan klonlama işlemi neticesinde üretilen ceninin, sağlıklı bir şekilde taşıyıcı anne aracılığı ile dünyaya getirildiği ve 25 yıl boyunca yaşanan gelişmelerin bu yıl geniş bir rapor aracılığı ile bilim dünyasının bilgisine sunulacağını söyledi. Klonlanan kişinin, orijinali tarafından bu ay içerisinde kamuoyuna sunulacağı bilgisinin de kendisine ulaştığını söylemekle yetindi.

Foto Not: Yayın organımızın mizanpaj görevlisinin yaptığı hatalı resim seçimlerinin bu yazı için de söz konusu olabileceği konusunda uyarıda bulunmayı şimdiden görev hissediyoruz.

 
Toplam blog
: 453
: 1826
Kayıt tarihi
: 14.11.06
 
 

36 güneş yılı. 27 yıl G.antep, 9 yıl İstanbul. İstanbul, 90’lı yıllarda yaşandı, bitti.  Hep şe..