Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '14

 
Kategori
İnançlar
 

Noel Baba müslümandı. Ya müslümanlar ne kadar müslüman?

Noel Baba müslümandı. Ya müslümanlar ne kadar müslüman?
 

Antalyalı Muvahhit Nikolas, reklamların ve mitolojinin soytarısı yapıldı.....


Hristiyanlık inancı Tevhitten (Tek Tanrıcı Anlayıştan) İS 325 yılında Nicea'da toplanan ilk konsille koptu. Bu tarihten önce Hristiyan inancı Ariusçular denilen ve İsa'nın Peygamber olduğunu iddia eden tıpkı Kuran Müslümanlığı gibi tevhit çizgisi üzerinde mücadelesini vermişti.

Noel Baba denilen kişi İS 325 önce doğmuş yaşamış biri. Hayatında kar görmemiş, asla o komik kırmızı elbiseyi giymemiş, rengeyiği ile tanışmamış gerçek adı Nikolas olan bir Antalyalı. İS 70 yılında doğduğu söylenmekte. O tarihlerde Hristiyanlığın çizgisi muvahhit yani Hz İsa'yı Allahın elçisi olarak tanıyanlardan biri Noel baba. Babası zengin ve Noel baba hayatını iyilik yapmaya adamış bir kişilik.

Noel baba kimliği nasıl bu şekle dönüştü diye şaşırmayın. Onu bu hale dönüştürenler ABD'liler. Yıllar önce kırmızı elbise giydirdiler, ren geğine bindirdiler. Şimdilerde bol bol içecek reklamlarında.

Kimliği ile oynanan sadece Noel Baba mı?

Ya İsa ve Meryem?

Bu gariban ana oğulu da Allah'ın bir parçası yaptı bozulmuş Hristiyanlık. Kimlikleriyle oynadılar.

"Kim kendini bir kavme benzetirse o da onlardan olur" der bir Hadis'te İslam Peygamberi.

Oysa bakın Müslümanlar kendilerini bozma sürecine nasılda farkında olmadan soktular.

1- Medine'de devlet modeli seçime dayalı, istişare meclisli bir CUMHURİYETTİ. Oysa Muaviye döneminde Bizans modeli olan SULTANCILIĞA geçilmiştir. Peygamberler tarih boyunca hep istişare modellerinden gitmiştir. 

2- Hıristiyanlar din büyüklerine St (Saint) Aziz manasına gelen bu terimi isim başlarında kullanmıştır. Müslümanlarda Hz (Hazreti) yi getirmişerdir sidik yarıştırmak için.

3- Hristiyanlıktaki bugünkü sakat şirk inanışında İSA'nın çarmıhtaki kanı inananlara şefaat edecek anlayışı vardır. Müslümanlarda Peygamber bize şefaat edecektir anlayışı genelde hakim. Hatta bir tane uyduruk hadiste Cübbeli Ahmet Hoca Efendi "Peygamberin hacamat kanını ve sidiğini içen sahabi kurtulmuştur şefaate ermiştir cehennem ona değmeyecektir" sözlerini bolca anlatmıştır. Şefaatte de Hristiyanlıkta yarışıldı.

4- Hristiyanlıkta Pavlos'un yazdığı mektuplar 250 yıl sonra İncilin içine sokulmuştur. Müslümanlar da Peygamberden 250 yıl sonra Hadisleri toparlayan Buharinin yazdıklarını Kuranla eşit saymışlar (Hatta Hadisler Kuran Ayetlerinin önündedir Hanbeli ve Şafi mezheplerinde) buna göre hükümü esas kabul etmişlerdir.

Kopyalama sadece bununla kalmadı. Yahudiliktende alıntı çok. Buna İsrailiyat denir. (Ne tuhaf sözde İsraili taşlayan muhafazakar kesim adım adım yudeo Hristiyan itikada sahip olduğunun zerre farkında değil)

5- Yahudilikte Kabala öğretisi Tevratın kendisi ile yarışır. Müslümanlarda da Hadis Ayetin önünde koşar.

6- Peygamberin döneminde hiç bir Müslüman'ın sünnet edildiği kayıtlarda geçmez. Kuran'da hiç bahsedilmez. Erkeklerde Penis'ten kadınlarda Klitoristen Sünnet derisi almak Eski Mısır ve Yahudi inancından Müslümanlığa geçmiş bir uygulamalarındandır.

7- Takke Yahudi kipasının modellenmiş halidir.

8- İslamda Mevlit asla yoktur ve bu tamamen Yahudilikten ve Ortodoks Hristiynlıktan geçme bir ayin şeklidir.

9- Kapılarımızın pencerelerimizin çoğunda HAÇ motifi kullanılmaktadır. Bunun bile farkında değiliz.

10- Camilerimizde bolca Davudun Yıldızı vardır. Camilerimizin hemen hemen tamamı Bizans Kilisesinden alınma kubbeli modellemedir. Olması gereken Medine mescidi ve Kabe gibi kübik modellemedir.

11-  Kuran, önem sırası olan şimdiki sıralamada Nisa (KADINLAR) suresini 4. sıraya koymuştur. Ancak geleneksel ve Hadisi ayete uyup uymadığına bakmadan umursamadan önceleyen kör gelenksel islam anlayışı Kadını pis, uğursuz, fitne hatta şeytan olarak gösterir. Cennetten kovulmanın nedenini Havva gösteren geleneksel Yahudiliği taklit eder.

12- Geleneksel İslam sakalı, sarığı, aksesuarı dinin parçası olarak görerek KİMLİĞİ öncüller tıpkı Yahudilik ve Geleneksel Ortodoks Hristiyanlık gibi. Geleneksel inançlar Kişiliği Kimliğin arkasına iter.

13-Ahlakın ve Adaletin peygamberi olan Peygamberimizin getirdiği mesaj, Mevlana gibilerle "Sana tokat atana öbür yanağını uzatçı" Hristiyan sevgiperestliğine "Sezarın hakkı sezara" diyen despotlukla uzlaşmacı anlayışa dönüştürüldü.

14- Hristiyanlar İsa'nın doğumu diye Pagan Roma'dan gelen kutlamacılığı 24-25 Aralık ta doğum günü olarak kutlar putlar, biz müslümanlar buna kızarız ancak 1 Ocak'ta alternatif Mekkenin kurtuluşunu, 13-20 Nisan da da KUTLU doğum haftasını noele yakın olarak peygamberi putsayarak kutlarız. Yakında Mevlana veya Nasrettin Hoca'da Kutlu Doğuma Noel Baba'nın karşılığı olarak eklemlenirse şaşmayalım.

Şimdi soruyorum bunca taklit ortada ve kalkmış diyoruz ki "Aman Hristiyanlara benzemeyelim"

Allah aşkına itikadımızın neredeyse %50-%90'ı Yudeo-Hristiyan olmuş biz hala nelerden bahsediyoruz.

"Allah cahillerimize ilim, alimlerimie iman nasip etsin." Ali Şeriati'nin duası ile bitiriyorum yazımı.

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..