Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '09

 
Kategori
Yılbaşı
 

Noel baba

Noel baba
 

Şu babalarla irtibatımızı kopartamadık gitti. Amma da babalar varmış. Biri bitmeden diğeri başlıyor. Türbelerde yatanlara baba dedik yetmedi. Yeraltı dünyasında baba, yer üstünde baba. Bir de argo olarak yaygınlaşan şu sokak ağzı ve birazda külhanbeyi tavırlı baba deme alışkanlığına kapılanlar var ya. İnanın asabım bozuluyor. Herkes tutturmuş önüne gelene baba diyor. Sebzenin meyvenin fiyatını soruyorsunuz baba diyerek konuşmaya başlayanlar mı arıyorsunuz. Baba kelimesini bu kadar yaygın kullanan bir başka toplum var mı diye merak ediyorum. Baba kelimesi bu kadar ucuzlayacak bu kadar ayaklar altına mı düşecekti? Herkese baba demekten kendi öz babalarını unutanlara rastlıyorum.

Hele yılbaşı gelirken türeyen Noel Babalara ne diyeceğiz? Bir milletin kültürü ancak bu kadar bozulabilir. Ya da ancak bu kadar oynanabilir. Kimdir bu Noel Baba? Neyin nesidir? İn midir cin midir? Her yılbaşı gelmeden kırmızı kıyafetler altında suratında bir çuval sakalı, sırtında oyuncaklarıyla geliverir. Onu bu haliyle elbette önce çocuklar sevecektir. Çünkü oyuncakları vardır. Son yıllarda birçok mağaza canlı Noel Baba çalıştırıyor. Mağazaya gelen çocuklarla bizzat o ilgileniyor. Böylece çocukların sempatisini kazanıyor. Görüyor musunuz Emperyalizmin oyununa nasıl kurban gidiyoruz?

Bu ülkede Türkiye Sevdalısı olmayan var mı? Elbette yok. Kime sorsan Türkiye sevdalısıdır. Peki, Noel Baba’da Türkiye Sevdalısı mıdır? Bu soruyu çocuklara sorsanız onlar bile cevap verir. Biliyorsunuz Noel Baba olarak tanınan bu adam yani Aziz Nicholaos, aynı zamanda başpiskopostur. Ve adına iki binden fazla kilise yapılmıştır. Bu nasıl Türkiye Sevdalılığı böyle ki bu insanların çocukları Noel Babaya prim verirken kendi kahramanlarının adını bile söylemekten aciz kalıyor. Noel Baba rezaletine kelli felli aileler bile gözünü kırpmadan katılıyor. Ardından da ne olacak canım hikâyesi geliyor. İşi geyik muhabbetine götürmek istemiyorum. Bir milletin kültürü elinden böyle çalınıyor yozlaştırılıyor. Ve buna seyirci kalınıyor. Hatta çanak tutuluyor da ben ona üzülüyorum. Ha unutmadan söyleyeyim Noel Babanın sakalı da çember sakal. Varsın olsun Hıristiyan olursa fark etmez. O Müslüman’a yasak. Yazık! Çok yazık…
 
Toplam blog
: 574
: 922
Kayıt tarihi
: 09.08.06
 
 

Samsun Yazarlar Derneği (Kurucu) Başkanı. 12 kitabı neşredildi. Türk Güreşinin Sembol ismi Yaşar ..