Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '09

 
Kategori
Yılbaşı
 

2010 yılı dünyaya sevgi, barış ve mutluluk getirsin, kötülükler yok olsun..!

2010 yılı dünyaya sevgi, barış ve mutluluk getirsin, kötülükler yok olsun..!
 

"TÜKORDER" Genel Başkanı vatandaşlarımızın 2010 yılını kutladı. (GAZETELER)


TÜKORDER” Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Genel Başkanı, Öner SAMANLI;

2010 yılına girildiği günümüz sürecinde,

“TÜKORDER” Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Genel Başkanı, Öner SAMANLI;

Tükorder Yurt Genelindeki şube ve temsilciliklerine gönderdiği 2010 yılı yeni yıl mesajında bazı önemli ipuçlarına da değinmeyi ihmal etmedi. Dernek Genel Merkezi adına yaptığı Ulusal Basın açıklaması ile,

SAMANLI;

2010 YILI DÜNYA VE TÜRKİYE İNSANININ BARIŞ VE KARDEŞLİK YILI OLSUN..!

“Dileğimiz odur ki; 2010 Yılı Türkiye ve dünya insanına, mutluluk barış ve huzur getirsin..! 2010 yılı elinde sihirli değneği ile gelmiyor ki….

2010 yılında bu mutlu süreci başlatacak, yaşatacak ve taçlandıracak olan yine insanoğludur.

BUNUN BİRİNCİ KOŞUTU İSE DÜNYA KARDEŞLİĞİDİR…!

Dünya halklarının eşit ve kardeşçe, barışçıl bir serüvende rol alabilmeleri için, emperyalizm denilen olgunun artık koltuğundan kalkıp kaybolmasıyla olasıdır.

ABD ve bunun gibi anti-sosyal yapı ile yönetilen, emperyalist ülkelerin, dünya üzerindeki böl ve yönet taktiklerinin artık sonlanmasını beklemek yerine, Dünya halklarının, aydınlarının, sivil toplum örgütlerinin, ezilen milletlerinin bir ortak paydada, haklı olarak, haksızlıklara yasal ve hukuki direnme süreçlerini başlatmalarının zamanı çoktan gelmiş ve geçmektedir.

Türkiye, Müslüman ülkeler arasındaki en saygın ülke olarak, dünya milletlerini, Müslüman birliktelikten hareketle kendi ortak paydasında bu toparlanma hareketi öncülüğünde şekillendirebilir. Sonrasında, ezilen diğer, Asya ve Avrupa ülkeleri ile de bu çemberin çapı büyütülerek, AB. Denilen kamplaşma hareketine karşı büyük bir potansiyel güç sağlanabilir.

“2009 Yılı içerisinde “TÜKORDER” Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Genel Merkezi’miz adına, ülke kamuoyunda ses getirecek düzeyde, insan ve diğer etmenlerin çevreye vermiş bulundukları zararlar hakkında, yurt genelinde illerimiz ve ilçelerimiz ile, buralardaki üniversitelerimizde açıklayıcı ve aydınlatıcı paneller yapmış olduğumuz bilinmektedir.

Derneğimiz genel olarak tüketici haklarının korunması ile ilgili faaliyetlerini yürütürken, yanı sıra bu bağlamda, çevrenin korunmasının ve çevreden tüketicilerimizin en iyi derecede yararlanmasının sağlanılmasında ki başat rolleri ile de, Türkiye’de sayılı araştırmacı Sivil Toplum Örgütleri içerisinde yer almaktadır.

Derneğimiz bünyesindeki İhtisas Kurulları”nda ve gerekse de, akademik çevrelerde yapılan araştırmalarımızla daha somut sonuçlar elde etmekteyiz ve doğru hedeflere daha kolay ulaşabilmekteyiz. Ülkemizde ve Dünyada, bundan önceki açıklamalarımızdan da anlaşılacağı üzere en önemli çevre kirleticisi insandır, ancak insanın yaşamını daha iyi sürdürebilmesinde uygun kalkınabilirlik modellerini araştırması, bulması ve bunlardan elde ettiği en doğru verileri de sosyal yaşamına adapte etmesi gerekir.

İnsanoğlu Dünya üzerindeki yaşamı sürecinde en tatminsiz bir varlık olarak, yaratılmış bulunan bir Tanrı’sal eserdir. Menfaatleri uğruna ileride kendisinin ve/veya soyunun uğrayacağı zarar ve ziyana karşı bile o kadar duyarsız olmuştur ki, bu durum onun yakın bir gelecekte de mahvolmasına ve Dünyanın kıyamet denilen olgu ile karşılaşmasına neden olacaktır.

Dünya üzerinde, milyonlarca canlının soyu tükenmiştir. Bu tükenişteki en aktif aktör yine insandır. Bu tükeniş çıkarların en üst tatminsiz düzeye doğru varmasını sağlama yolundaki insanın azim ve başarısı mıdır yoksa büyük felaketinin kendisine çalan zillerine kulak tıkaması mıdır..?

Ozon tabakasındaki delinme, Antartik kıtalardaki ve kutuplardaki buzulların erime ve çözünmesi, küresel ısınma, yerküre üzerindeki doğal afetler, iklim değişiklikleri, tarımsal geriye gidişler, kirli ve solunamayacak kadar kirlenmeye yönelmiş atmosfer ile yaşadığı gerçekleri fark edemeyecek kadar hırslarının içerisinde bir açmaz yörünge içerisindeki varlık olmuştur.

Basın Bildirimizin sonucu itibarıyla, değerli basın mensuplarımız öncelikle sizlerden başlayarak, tüm Türk Milletinin ve Dünya Milletlerinin 2010 yılında umutlarının doruğunda mutlu bir yaşam sürmeleri dileklerimi saygılarımla sunarım.”

Dedi.

“TÜKORDER”

Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği

Genel Merkezi

Ulusal Basın Bildirisi

15.12.2009

Öner SAMANLI

GENEL BAŞKAN

 
Toplam blog
: 295
: 3087
Kayıt tarihi
: 22.08.08
 
 

Prof.Dr. Öner Samanlı, yıllarını eğitim ve öğretim faaliyetlerine adamış, birçok bilimsel makalen..