Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '08

 
Kategori
Müzik
 

Norm Ender ve rap "hip hop" gerçeği…

Norm Ender ve rap "hip hop" gerçeği…
 

Bu çocuklar bir harika gerçekten. Herkes dinlemeli diye düşünüyorum. Birçoğumuzun müzik olarak eleştirdiği hip hop rap bana göre şimdilerde olduğu gibi, geleceğin müziği olacak. Özellikle haykıranların, isyan bayraklarını açanların ki; “bu yaşta beni bile bu denli etkileyebiliyorlarsa” derim. "Özellikle gerçekleri tüm çıplaklığıyla ortaya koyan şarkı sözleri nedeniyle!"

Yani rap’ çiler affetmiyor, rap’ çiler takmıyor, rap’ çiler, bas bas bağırıyor. Bizim bildiğimiz halde, bilmezden, gördüğümüz halde görmezden, duyduğumuz halde duymazdan geldiğimiz her şeyi. Bu anlamda bütün kirli çamaşırları ortaya dökmekten de çekinmiyor, korkmuyorlar.

Bu çocuklara aptal diyebilir miyiz peki. Ya da vurdumduymaz, salak, serseri ve benzer cümlelerle ifade edebilir miyiz? Yani “güneşi balçıkla sıvayabilir miyiz” kısaca. Bana göre asla. Aksine oldukça zeki, vatanına, bayrağına, kokuşmuşluğa, adaletsizliğe karşı var güçleriyle biz buradayız, siz olmasanız da biz buradayız, biz olmasak da bu müzik var olacak, devam edecek diyen oldukça duyarlı, hayranlık duyulası, takdir edilesi asi gençler.

 

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..