Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '12

 
Kategori
Siyaset
 

Numan Kurtulmuş Genel Başkan gibi...

Numan Kurtulmuş Genel Başkan gibi...
 

Numan Kurtulmuş


İki ay önce Numan Kurtulmuş Ak Parti’ye davet edildiğinde ben tamam demiştim Ak Parti yeni genel başkanını buldu. Çünkü her ne kadar çoğu yorumcu Ak Parti içerisinden bir ismi genel başkan olarak gösterse de o koltuğa oturacak isimlerin çoğunluğu Recep Tayyip Erdoğan gibi 3. dönem milletvekilliklerini icra ettiklerinden aday olmaları imkânsızdı. O kadrodan aday olabilecek bir isim vardı o isimde Ahmet Davutoğlu. Fakat Davutoğlu’nda liderlik vasıflarından belki de en önemlisi olan hitap konusunda sıkıntı olduğu için halktan yeterli ilgiyi görmeyecekti. Bundan dolayı Recep Tayyip Erdoğan bu görev için dışarıdan daha önceden tanıdığı güvendiği birini partiye katmaya karar verdi. Bu isim ise dün coşkulu bir şekilde resmen Ak Parti saflarına katıldı. Salon Recep Tayyip Erdoğan’a gösterdiği ilgi kadar Numan Kurtulmuş’a gösterdi. Belli ki birileri kulaktan kulağa fısıldamış Numan Kurtulmuş genel başkan diye.

Fakat Numan Kurtulmuş dönemi nasıl geçer?

Numan Kurtulmuş ilk döneminde yaratılan hava ve Recep Tayyip Erdoğan faktöründen dolayı güzel sonuç alabilir fakat eğer daha sonraki dönemde devam ederse partiye kan kaybettirir. Bunun sinyalini de yaptığı konuşmada verdi. Daha çok İslam’a atıfta bulunan bir kişi kan kaybeder. Recep Tayyip Erdoğan bu zamana kadar oyunu artırarak buraya geldiyse bunda en büyük etken izlediği orta yol politikası oldu. Bu ülke artık ne Saadet Partisi anlayışını ne de CHP anlayışını kaldıracak düzeyde. Bu iki anlayışında bir potaya konup orta bir sonuç çıkarabildiği için başarılı lider oldu Erdoğan. Sizce Refah Partisi dönemindeki Erdoğan söylemlerini devam ettirseydi halen Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakan olarak kalabilir miydi? Tabi ki kalamazdı. İleride söylemlerde ve anlayışta orta yolu bulma adına adım atar mı bilemem ama artık aşırı olan her şey Türkiye’de kaybeder bunu biliyorum.

Birde olayın tabi ki parti içerisindeki düzen meselesi var. Numan Kurtulmuş Saadet Partisi saflarındayken sırf Erbakan’ın gölgesi altında kalmama adına ayrılıp yeni bir parti kurdu. Necmettin Erbakan’ın gölgesinde kalmayı kabul etmeyen Recep Tayyip Erdoğan’ın gölgesinde kalmayı ne kadar kabul eder artık bunu zaman gösterecek.

 
Toplam blog
: 352
: 3094
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1989’da Aksaray’ın Eskil ilçesinde doğdu. İlköğretimini 2004 yılında Eskil Cumhuriyet İlköğretimi..