Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '09

 
Kategori
Mizah
 

O bildik seçim yasakları geldi yine!

O bildik seçim yasakları geldi yine!
 

İNGİLİZLER ile ANZAKLAR GELİBOLU'dan kaçıyor. Bir ALMAN karikatürü 1915


Seçim Yasakları başladı!

Bu kadar olur: Herşey paldır küldür gidiyordu. Herkes eteğindeki çakılları ne güzel de dökmeye başlamıştı. Dünyada bir örneğimiz daha var mı diye hep düşünmeye başlamak gerkiyor bugünden tezi yok!

Bence yıllardır süregelen bu YASAK masak işleri kalkmalı artık! GELECEK SEÇİMLER için böyle bir uygulama OLMAMAMLI! BİZE YAKIŞMIYOR! Elin ağzı torba mı ki BÜZ'CEN BE!? Yıllarca ne tiryaki olmuştuk evde durup dururken ne de alkolik: HABERKOLİK olduk çok şükür!

Yasakçılıkta Osmanlı'dan sonra TC de epey yol almıştır şaka maka! Bu süreçte, çoğu göstermelik işlerde BATI TAKLİTÇİLİĞİ'nde de kimse elimize su dökemez!

Gelişen olayların ilginç yönlerinden biri de şu olsa gerek: TÜRK GİBİ BAŞLAYIP ALMAN GİBİ bitiremiyoruz! O zaman da ALMANLAR üstümüze yürüyünce de topluca AB ÖNLERİNDE kemküm edip duruyoruz! MERKER FAKTÖRÜ hiç de akla hayale gelebilir miydi? Kıyıcığında dolaşıp duruduğumuz AB'deki ikinci DEMİR YUMRUK! Onu aşabilecek bir diplomasi gösteremeyince ne tür işlere kalkıştığımızı TARİH yazacak. Rusyalı KATERİNA'dan sonra karşımıza çıkan ikinci kadının adı, Rusya'ya yakın kaynaklardan beslenmiş olan Bayan MERKEL'dir!

VİYANA BOZGUNU sonrası da böyle olmamış mıydı gidişat? Ne demiş ATALARIMIZ: El elden üstündür! Sonra araya ALMANLAR'ın bilumum ATEŞLİ SİLAHLARI getirtilmiş olsa bile; binlerce taktik hatalar yüzünden OSMANLI DEVLETİMİZİ Düvel-i Muazzama parçalayıvemişti? BULGARLAR'ı Yeşilköy'e kadar ilerleten güç kimdi? AB oluşum sürecinde BULGARLAR ne kadar teslimiyetçi bulunmuş ve ne kadar da her türlü müsamahaya lâyık bir hukuk devleti olarak göklere çıkartılmıştı! İşte bu yüzden de ULU HAKAN ABDÜLHAMİD HAN çok ürkekti; çok temkinliydi BATI'ya karşı!

ÇANAKKALE geçilememişti ancak başka alanlardaki ''su uyur düşman uymaz'' benzetmesindeki hikmetli düşüncenin gerekleri yerine getirilemediğinden Devlet-i Ebed Müddet'in bütün sınırlarındaki geçitler tek tek düşüyordu! ALMANLAR KİMDEN YANAYDI O YILLARDA? Osmanlılar'ın karakaşına kara gözüne değildi sanırım! ALMAN Genel Kurmayı yaşlı Gen. Liman Von SANDERS ile diğer DEVEDİŞİ GİBİ YAŞLI BAŞLI GENERALLERİNİ Orta Doğu'ya akın akın boşuna mı yollamışlardı? Ne de olsa işlerin içinde bin bir HİNLİK vardı! 600 YILLIK OSMANLI birden bire ENVERLAND oluvermişti!

POHPOHLAMAK'ta da BATI'nın üstüne yoktur ha! Sonraki acıklı durumlarımızı, kardeşin kardeşe boğazlattırıldığı, PAYİTAHTIMIZ'ın elegeçirildiği, yerli işbirlikçiler ile ne tür kitaller yapıldığı, nice köprülerimizin uçurulduğu, konukomşunun, yakın akrabaların birbirime düşman kılındığı, nice masum ellere dehşetengiz ateşli silahlar tutuşturulduğu gibi gerçekleri de yaşamış ATALARIMIZ! Sonra giden gitmiş: Adalar gitmiş, kardeşlikler bitmiş, petrol alanları gitmiş, akrabalıklar tükenmiş, mübadeleler arttıkça artmış, ayrılıklar gayrılıklar körüklendikçe körüklenmiş!

Nice karanlıkları da içinde barındıran TARİH adlı bilmeceye çok dalmadan sevgili arkadaşlar; hep bir ağızdan diyelim ki: İşte o korkulan Seçim Yasakları da geldi! Hoş geldi safa geldi! Demek ki bundan sonra : Dergahta bargahta PROPAGANDA YAPMAK gibi bir hürlüğümüz yok! Yine yazık oldu bize! Bazıları: Külahıma anlatsınlar dese bile: Seçim Ekonomisi de durduruldu demektir artık!

Ancak TÜRKİYE eski TÜRKİYE değil: Yüzünü de gövdesini de arabalarının plakalarını da BATI'ya döndürmüş büyük bir ülkedir! ! Artık: SUSPUS OLALIM ARKADAŞLAR demeyelim. Kimse de demesin! Biz MUKALLİT miyiz be? Her alanda tıpatıp ''Batılı gibi'' olacak değiliz ya? Kendi hasletlerimiz, kendi inatçılıklarımız, kendi doğrularımız, kendi alışkanlıklarımız, kendi yaklaşımlarımız, kendi oy kapma usullerimiz yok mu?

BATI'nın teknolojisine TESLİM OLDUK da her türlü gidişatına da teslim olmadık ya arkadaş! O teknolojinin de hakkını inkâr edenin yüzüne gözüne dursun!

Nice karanlıkları ol fen ile aydınlatmaya başlamadık mı? SUÇLULAR, VURGUNCULAR, ÇARŞILARI BANKALRI BOMBALAYANLAR yanında CANLARI MECHULE YOLLAMA ERBABLARI ile KARAPARA AKLAMAYA ÇALIŞANLARI da ol TEKNOLOJİ ile yakalamadık mı?

Kim ne derse desin: 11 EYLÜL SALDIRISI açtı gözümüzü! BAYI için binlerce fırsat yaratan bu olay bizde hiç bir faydalı açılım getiremedi ne ORTA DOĞU'da ne BALKANLAR'da ne de KAFKASLAR'da! Seçimlere yaklaşmakta olduğumuz süreçte bu gibi konuları kimse diline dolamadı gitti! Varsa yoksa KİŞİSELLİK çekişmeleri! Oldu bitti sürekli olarak bir SEN BEN KAVGASI aldı başını gitti! Bakalım nereye kadar gidilecek? Ne de olsa ''DÜNYA BİR TİYATRO SAHNESİ''W. Sheakspear) idi!

Bir de şu BİRLEŞMİŞ MİLLETLER'in USUL USUL başını çektiği SİLAHSIZLANDIRMA (!!!) girişimlerinin uygulanabilirliğini anlayabilsek! Bir kaç SOMUT ADIM görebilseydik bari ALLAH'ım! AÇLARI BİLE DOYURAMAYAN BM için bu durum utanç verici bir durum değil mi? Anlı şanlı GÜVENLİK KONSEYİ ne işe yarıyor (du) bu da açıklığa kavuşamadı; içinde BİZ(TC olarak) var olsak bile!

Bence yeter artık BATI'nın peşinde takılıp gittiğimiz! Ne oldu ise o meş'um VİYANA BOZGUNU'ndan sonra oldu! ATOM'u YEDİKTEN SONRAki Japonlar gibi OLMALIYIZ. Dik DURMALIYIZ...

 
Toplam blog
: 570
: 1034
Kayıt tarihi
: 14.09.08
 
 

1974'te H.Ü. Sosyoloji ve İdare Bölümü'nü yüksek lisans tezi ile bitirdim. 1976 yılında yapımcı y..