Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '13

 
Kategori
Gezi Rehberleri
 

O muhteşem vadi; Kelebekler Vadisi

O muhteşem vadi; Kelebekler Vadisi
 

O Muhteşem Vadi, Kelebekler Vadisi


Binerce tür kelebeğin oluşturduğu o muhteşem renk cümbüşü ile kusursuz heykeltıraş doğanın adeta nakış gibi işlediği muhteşem vadi Ölüdeniz'in masalsı güzelliğinin en büyük halkalarından birisi.
 
Doğa ile iç içe olayı seven birisi iseniz Fethiye tatilinizde sizleri mutlaka Kelebekler Vadisini görmeye davet ediyorum. Karadan ulaşmak için dağdan güzel bir iniş yapmanız gerekiyor bunun için yanınızda ekipmanlarınızın olması gerekiyor fakat en kolay ulaşım Ölüdeniz'den kalkan tekne turları veya Kelebekler vadisine giden küçük balıkçı teknelerinden kiralamak.
 
Vadi içerisinde mevsimine göre iki binin üzerinde Kelebek türü bulunuyor. Ayrıca vadi içerisinde bulunan şelale bu büyülü atmosferin diğer önemli güzelliği. Bu bakir oramda konaklama için ağaç evler, çadır veya bungalov seçenekleri var. Ama şunu unutmayın burada konaklama için buranın işletmesini yapan görevlilerden bilgi almanız gerekiyor.
 
Vadinin doğallığını korumak adına elektrik dahil kendi imkanları ile üretiyor. Bu yüzden vadide her daim elektrik bulamayacaksınız. Dünde iki defa vadinin elektrikleri açılmakta. Kelebekler vadisi bağlantısında  bu eşsiz güzelliği daha yakından tanımanızı sağlayacak oldukça görsel bulunmakta.
 
 
Toplam blog
: 19
: 913
Kayıt tarihi
: 11.09.12
 
 

1975 Muğla Fethiye doğumluyum. 1998 yılından bu yana turizm ile içiçe birisiyim. Dünya üzerinde b..