Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '10

 
Kategori
Bilim
 

Objektif Universal Bilim Gerekli

Objektif Universal Bilim Gerekli
 

Bilim objektif gözlem ister, Dünya'ya uzaydan bakmak gibi


Her bilim dalında kimler araştırma yapıyorsa ya tarihi veya coğrafik olarak kendi bulundukları açıdan değerlendirme yapmaktadırlar. Objektif değerlendirme için Universal Bilim Akademisi Kurulmalıdır.

Her coğrafyadan ve ulustan objektif ve demokratik olarak seçilecek akademisyenlerden oluşacak bilim disiplinlerinden oluşacak ihtisas kurulları her bilim dalında yazılacak tarih belgeleri-kitapları bu kurullar tarafından ya da bunların incelemesi ile yayınlanmalıdır.

Arkeoloji biliminde inanç ve kültürel bilimsel gelişimin tarihi, jeolojik devirler ve dünya gezegen oluşum çağlarının jeolojik yapının incelenmesi, Kültürel ve bilimsel buluşların tarihi, gibi katagorilerde araştırıcıların gözünden bulundukları coğrafyanın bakış yönü ve özellikleri belirleyici olmaktan öte tüm evrensel değerlendirmeler sonucu oluşacak tesbit ve bulgu, neticeler öne çıkmalıdır.

Bilimsal yayınlara bakıyorsunuz; jeoloji mi inceleniyor, Dünya tarihimi yazılmış araştırmacı hangi ülkede ise orada yaptığı araştırma incelemelerle dünyanın ömrünü veya jeolojik devirleri belirliyor. Çünkü örnek ve obeleri dünyanın diğer coğrafyalarından yok. Sadece kendi bildiği yöreden.

Dinler tarihi de genel de böyle son yıllarda belgesellerde genel anlatım var ama yine çıkış ilk literatür müelliflerinin etkisi altında.

Bilimsel buluşlar mı! Onlar da daha çok şovenistlik var herkes kendi kültür ve toplumunu yüceltmek için icatların kendinde başladığı yarışına girmekte.

Dünyayı daha yakından global tanıyan yeni kuşaklar bu çelişkili iddiaların bilimselliğinden kuşkulanmaya başlamaz da ne yapar!

Bu durumda dünya insanlığı her katagoride ki bilimsel yayın için universal akademik merkez oluşturmalıdır. BM (UN) bunu üstlenmelidir.

 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..