Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '07

 
Kategori
Siyaset
 

Öcü ile cici

Öcü ile cici
 

Anadolu’nun şirin bir kasabasında ya da köyünde merhaba dediniz dünyaya. Herkes hoş geldin bebek diye ünledi tek bir ağızdan. Yanıt veremediniz onlara hoş bulduk diye. Çünkü henüz konuşmayı beceremiyorsunuz. Dahası algılama yetiniz henüz gelişmemiştir.Altı –yedi aylık olunca başladınız emeklemeye. Etrafınızdaki eşyaları teker teker incelemeye, bazılarını kırarak, bazılarının üstüne çıkarak, bazılarını ağzınıza götürüp yemeye çalışarak. Hepsi içgüdüsel öğrenme merakı bunların. Aile bireyleri hep senin peşindeler. Aman zararlı bir şeyler yapmasın diye . Özellikle iki-üç yaş büyük kardeşiniz varsa vay haline. Sizin nöbetçinizdir. Her daim peşinizde koşmaktan bitap düşmektedir.

Yaş bir-iki olunca paytak paytak yürümeye başlarsınız. Çevrenize ve kendinize verebileceğiz zararlar çoğalmıştır. Sözlü uyarıların yerini fiziki uyarılar almıştır. Sobaya yaklaşırsınız pat diye elinize vurulur. “Cız” yaklaşma, pis-kaka diye uyarılırsınız. Çatal kaşık tutmaya yeni başlamışsınız. Üzerinize dökünce yine sert bir uyarı hatta fiziki uyarı da alabilirsiniz.

Artık “cız”ların yerini öcü –böcü; cin şeytan almıştır. Yemek yerken beyniniz çatalı sol elinizle tutmayı emrediyorsa vay halinize. Sol elle yemek yemek günah. Allah taş yapar.Elin felç olur vb. binlerce öcü anlatılır. Okula başladınız sol elle kalem tutulmaz. Tutarsan Allah şöyle yapar böyle yapar, derslerinde başarılı olamazsın gibi tehditleri alabildiğine yoğunlaşır. Daha da ileri gidilerek her işi sağ elle yapmanız konusunda zorlanırsınız.

Tuvalete girerken sağ adımla girilecektir. Banyoya girerken yine ilk önce sağ ayak atılacaktır. Aksi halde şeytan çarpar. Söylenenleri anlamasınız da içinizi bir korku sarar. Attığınız adımlara dikkat etmeye başlarsınız. Okulda öğretmen bir soru sorar yanıt vermek istersiniz sol elinizi asla kaldıramazsınız. Tokalaşacaksınız sol elle asla olmaz. Daha bebeklikten itibaren solunuza ambargo konmuştur.

Sokakta arkadaşlarınızla oyun oynama yaşındasınız.. Sizin oyun oynamaktan çok zevk aldığınız arkadaşlarınıza bile yasak gelebilir.Çocuğum X arkadaşınla bundan böyle oyun oynamanı yasaklıyorum. Niçin diye sorunca yanıt hazır. O arkadaşının ailesi solcudur. Ne olur ne olmaz sana da solculuk aşılarlar. Anlaşıldı mı? Sizin algılayamadığınız ” sol” sözcüğü yüzünden çok sevdiğiniz arkadaşınızla oyun oynamanız engellenmiştir. İtiraz hakkınız yoktur. Anne baba sizin kötülüğünüzü istemezler herhalde. Vardır bir bildikleri.

Askere gittiniz nişan alırken sol gözünüzü kapatacaksınız. Çünkü sol göz işe yaramaz. Düşmana taarruz edeceksiniz önce sol adımınızı atacaksınız. Vurulacaksanız önce sol ayağınız vurulsun. Arabanızla gidiyorsunuz aman sollamayın karşıdan araba çıkabilir.(Belki de tek yararlı olanı)

Evinizden çıkarken, evinize girerken önce sol adımınızı asla atmayınız. Sabahleyin yataktan kalkarken sol yanınızdan kalkmayınız. Kalkarsanız işleriniz rast gitmez. Tüm aksilikler sizi bulur. Kapınız sola kilitlenir, sağa açılır. Yaşamınız sola kapalıdır. Gerdeğe gireceksiniz ilk önce sakın ola sol adımınızı atmayın eşikten. Evliliğiniz iyiye gitmez. Çocuğunuz bile olmayabilir.

Bugün sol gözüm seyriyor, mutlaka kötü bir şey olacak. Ya da sol elimin içi kaşınıyor, cebimden para çıkacak. Merdivenleri sağdan çık, sağdan in. Yolda yürürken sağdan git sağdan gel. Sakın ola ki soldan gidenlere karışma. Başına saksı düşebilir. Birisini küçümsemek için sen benim sol ……. bile olamazsın derler.

Meydanlarda ekmek, özgürlük, eşitlik, barış diye slogan atanlar varsa hiç gözünün yaşına bakmayın. Zararlıdır onlar. Gereken derhal yapılmalıdır. Çünkü onlar solcudur. Özerk üniversite, parasız eğitim, parasız sağlık gibi slogan atan gençleri derhal susturun. Diğer gençlere kötü örnek olmasınlar. Mutlaka onlar da solcudur. Yılanın başı küçükken ezilmelidir. Aksi halde büyüyünce başınıza büyük işler açabilir.

Gelişmenizin tüm aşamaları sola kapalıdır. Beyninizin sol yanı bile çalışamaz hale gelmiştir. Sola dair ne varsa sakıncalı, öcü, pis, kakadır. Dünyada ne kadar felaket varsa solcular yüzünden gelmiştir. Depremlerin kaynağı bile solculardır. Bu kadar ambargoya karşın hiç tükenmediler. Hatta çoğalmaya başladılar. (Ülkemiz hariç)

Bir de basınımız tutturmuş ülkemizdeki sol oyların toplamı % 20 diye. Az mı kardeşim. Bunca ambargoyu delebilmek kolay değil. Sanırım bunlar öcüsüz-böcüzüz ortamlarda yetişmişlerdir. Ne ekerseniz onu biçersiniz. Siz sol ektinizde sağ mı yeşerdi. Ekilmediği halde buğdayın içine karışarak yeşeren çavdar gibi. Allahtan % 20 ya daha fazla olsalar nasıl başa çıkabilirdik bu socularla. Hele hele bugünkü ortam tam da onların yeşermeleri için çok da elverişli. Yoksulluk, işsizlik, sağlık, çevre, eğitim gibi sorunlar tamda yeşerecekleri ortamlar.
Şimdi sizin aklınıza sola ilişkin ne çok ambargo gelmiştir.

Bir de “Deniz” barikatı var ki sola; demeyin gitsin. Vallahi % 20 sola verilen oy çok iyi bence.

Sakın solcu olduğumu zannetmeyin. Ben devlet memuruyum. Etliye- sütlüye karışmam demem Allahtan. Solak da değilim. Her İşimi önce besmele sonra sağ elimle yaparım. Bu nedenle sol yanım hep zayıf kalmıştır. Yalnız otomobillerin direksiyonları yanlışlıkla sol tarafa takılmıştır. O yüzden ülkemizde trafik canavarları boldur.

Yalnız çok önemli bir maruzatım var. Yaradan tüm bunlara karşın Sevginin. dostluğun, barışın belirleyicisi olan KALBİMİZİ SOLA YERLEŞTİRMİŞ.
Sizin kalbiniz sağ olsun. Sol olsa da olur olmasa da. Yinede solunuz iyi bakın.

 
Toplam blog
: 221
: 1905
Kayıt tarihi
: 27.09.06
 
 

Evli bir kız çocuğu babasıyım. Yüksekokul mezunuyum. Bir kamu kurumunda çalışıyorum.16.03.2017 ta..