Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '13

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

ODTÜ’yü AKP’nin dilinden kınamak Burdur Kent Konseyi’in ne haddidir ne de görevidir

ODTÜ’yü AKP’nin dilinden kınamak Burdur Kent Konseyi’in ne haddidir ne de görevidir
 

BURDUR CHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI BARIŞ AYTEN


ODTÜ’yü AKP’nin Dilinden Kınamak Burdur Kent Konseyi’in Ne Haddidir Ne De Görevidir

Yazılı bir açıklama yapan Burdur CHP Merkez İlçe Başkanı ve eski Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Yürütme Kurulu Başkanı Barış Ayten, geçtiğimiz günlerde yabancı topraklara çıkartma yapıyor gibi tugay seviyesinde bir polis kuvvetiyle ODTÜ’ye saldırı düzenleyen ve akabinde iktidarın verdiği bütün imkânları ODTÜ ve ODTÜ’lü öğrencilere karşı orantısız olarak kullanan Başbakan Erdoğan’ın ağzından ODTÜ hakkında basın açıklaması yaparak ODTÜ direnişini “ahlak ve demokrasi dışı” diye karalamaya kalkışan Burdur Kent Konseyi ve Başkanı Altındal’a ateş püskürdü. Ayten, “Sekreter Yusuf Altındal derhal bu görevinden istifa etmelidir” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Burdur CHP Merkez İlçe Başkanı ve eski Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Yürütme Kurulu Başkanı Barış Ayten, geçtiğimiz günlerde yabancı topraklara çıkartma yapıyor gibi tugay seviyesinde bir polis kuvvetiyle ODTÜ’ye saldırı düzenleyen ve akabinde iktidarın verdiği bütün imkânları ODTÜ ve ODTÜ’lü öğrencilere karşı orantısız olarak kullanan Başbakan Erdoğan’ın ağzından ODTÜ hakkında basın açıklaması yaparak ODTÜ direnişini “ahlak ve demokrasi dışı” diye karalamaya kalkışan Burdur Kent Konseyi ve Başkanı Altındal’a ateş püskürdü. Ayten, “Sekreter Yusuf Altındal derhal bu görevinden istifa etmelidir” dedi. Barış Ayten, “önceki dönem Meclis Başkanlığı ve Yürütme Kurulu Başkanlığını yaptığım Burdur Kent Konseyi Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu tarafından yapılan ODTÜ’lü öğrenci ve öğretim üyelerinin direnişini kınayan açıklamayı esefle okudum” şeklinde ifade etti.

“ODTÜ’LÜ BİADETMEZ, BOYUN EĞMEZ”

ODTÜ’de direnen vatanseverleri selamlayarak başladığı açıklamasını, ODTÜ’deki demokratik tepkiye “ahlak ve demokrasi dışı” şeklinde itham ettiklerini, oysa esas ahlak dışı ve antidemokratik olanın, “bilim yuvasına üç bine yakın polis ordusuyla girmek, demokratik hakkını kullanan öğrencilere orantısız güç kullanarak şiddet uygulamaktır” şeklinde değerlendirmede bulunan Ayten, “ODTÜ’lü biat etmez, boyun eğmez bunu bir biliniz” diye uyardı.

Ayten şu görüşleri ileri sürdü:

Öncelikle bu açıklamayı yapanlar şunu iyi bilmelidir ki, Kent Konseylerinin amacı kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma gibi ilkeler ışığında çalışma yapmaktır.

ODTÜ’yü AKP’nin dilinden kınayan açıklama yapmak Konsey Yürütme Kurulunun ne haddidir, ne de görevidir. Konseyi AKP’nin arka bahçesi haline dönüştürme gayretiniz çok basit bir siyasi manevradır.

Ya görev ve sorumluluklarınız bilincinde kentin gelişimi için çalışma yapın, ya da istifa etme olgunluğunu göstererek birçoğunuzun aynı zamanda aktif olarak çalıştığı AKP’nin gençlik kollarında siyaset yapın.

Sadece Gençlik Meclisi Yürütme Kurulunu değil bu açıklamaya müsaade eden Kent Konseyi Yürütme Kurulunu da kınıyorum.

Partimin Gençlik Kolları Başkanlığını yürüttüğüm dönemde seçimle Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Yürütme Kurulu Başkanlığına seçildim. Bu görevi yürüttüğüm süre içinde hiçbir siyasi çalışma içerisine Kent Konseyini karıştırmadım. Partimin Merkez İlçe Başkanlığına seçilmem sonrası etik olmayacağı kanaatine vararak Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanlığından istifa ettim. Çünkü biliyorum ki Kent Konseyi hiçbir siyasi görüşün egemenliğinde hareket edilmeyecek kadar önemli bir oluşumdur.

Görev yaptığım dönemden de bilirim ki, Burdur’da Kent Konseyi çalışmalarının, Kent Konseyi Genel Sekreteri Yusuf Altındal’ın bilgisi dışında yapılamaz. Bu açıklamaya müsaade eden Genel Sekreter Yusuf Altındal derhal bu görevinden istifa etmelidir. Siyasi Kimliği herkes tarafından bilinen Sayın Altındal’ın getirilmiş olduğu onurlu ve önemli bir makam olan MAKÜ Genel Sekreterliğinin saygınlığına yaraşır tavırda bulunmasını, dolaylı yollarla kışkırtmalara ve tahriklerden uzak durmasını tavsiye ediyoruz.

Her türlü gelişme ve uygulamalar yakın takibimiz altındadır. Burdur’un göz bebeği Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin bu türlü ayak oyunlarına alet edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz.

Kamuoyuna Saygıyla duyururum.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..