Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '08

 
Kategori
Öykü
 

Ökkeş Nakliyat hizmetinizde!

Ökkeş Nakliyat hizmetinizde!
 

Ökkeş'i Cep Telefonu kamerasından ancak böyle yakalayabildim...


Sabah ezanından da önce uyanır bizim Ökkeş. Böyle yetiştirilmiştir, akşam karanlık çöker çökmez uyumalı, sabahın seherinde uyanmalıdır. Fazla uyku haramdır, gereksiz zaman kaybıdır onun için. Sabah ilk işi, doğmakta olan güneşe yüzünü çevirip, gözlerini kırpıştıra kırpıştıra, gün ışığıyla yüzünü yıkamaktır. Her bir ışık zerresini, hiçbirini kaçırmamak istercesine, çatlak avuçlarına toplar ve yüzüne savurur. Temizdir artık, saf güneş ışığyla yüzünü yıkamış, tamamen uyanmıştır.

Kahvaltısı, bir dilim kuru ekmekten ve komşu kıraathanenin ikram ettiği bir bardak sıcak çaydan ibarettir. Tamahkardır Ökkeş, asla açgözlülük etmez. Ekmeğini taştan çıkarır Ökkeş, gözü gibi baktığı el arabası onun ekmek teknesidir. Her sabah, kamyonetine bakım yapan bir kamyoncu gibi, el arabasının başına geçer ve tekerleklerini kontrol eder, tutamaçlarını temizler.

Onun el arabası diğer el arabalarından farklıdır. Uzaktan baktığınızda minik bir pikapı andırır. Kendisi yapmıştır, el arabasının üzerine kartonlardan bir kapak yapmış ve yürüyen bir sandık yaratmıştır. Ekmek teknesini, ihtiyaçlarına göre geliştirmesini bilen, işine sadık bir girişimcidir.

Mahallelinin tanıdığı ve güvendiği Ökkeş, semt pazarlarını hiç kaçırmaz. Hangi gün, nerede pazar kurulacağını önceden bilir ve gidip her zaman bulunduğu yerine yerleşir. Müşterileri de onu orada bulacağını bilmektedir.

İşi, pazar yerinden, evlere paket servisi yapmaktır. Paketlerini taşıyamayan yaşlı teyzelerine, amcalarına yardımı kendisine görev bilmiştir. İşi yaparken hiç bir ücret istememesine rağmen, her seferinde amcaları, teyzeleri ona gönüllerinden kopan ücreti verirler. Ücreti almak istemese de hoşuna giden şey ve işine sadık olmasını sağlayan başlıca neden de budur. O, hayır için nakliyat yapan bir nakliyat şirketidir ve aldığı ücret de emeğinin karşılığıdır. Her gün yediği iki parça ekmeğin parasıdır.

Saftır, temizdir, kötülüğü, ihaneti tanımamıştır. Çocuklukta anasının, babasının kendisini terketmesi ile feleğin sillesini yemiştir ama duruluğunu asla bozmamış, el arabasına sımsıkı sarılmış ve bu zamana dek yılmadan gelmiştir.

Onun adı Ökkeş'tir, Ökkeş Nakliyat'ın Sahibi, Bizim Ökkeş...
 
Toplam blog
: 117
: 1067
Kayıt tarihi
: 26.09.07
 
 

1980 yılında Mersin'de doğdum, bütün eğitim öğrenimimi Mersin'de tamamladım. Yetmedi, işimi de Mersi..