- Kategori
- Yemek - Mutfak
Oklava çekmesi baklava
Baklava sevenler oklava çekmesiyle yapılan bu baklavadan sizlerde yapmak için tariften yararlanabilirsiniz.
Malzemeler
1 paket baklavalık yufka
200 gram eritilmiş tere yağı
300 gram ince çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1 dilim limon
Yapılışı;
İlk önce şerbeti için; 4 su bardağı su ve 4 su bardağı şekeri 1 dilim limon ile 10 dakika kaynatıp soğumaya alıyoruz.
Sonra 1 adet yufkayı tezgaha alıp her tarafını yağlıyoruz.
2. yufkayı üzerine kapatıp geniş tarafina ceviz serpiyoruz ve oklavayla yarıya kadar sarıp rulo yapıyoruz.
Yarısından sonrasını da yağlayıp tamamen sarıp oklavadan hamuru çekip yağlanmış tepsiye diziyoruz.
Yufkalarımız bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.
İstedigimiz büyüklükte kesiyoruz.
Kalan tere yağını tekrar kızdırıp üzerine döküyoruz ve 170 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet ile buluşturuyoruz.
Kolay gelsin.
http://www.pratiktatlitarifleri.com/oklava-cekmesi-baklava