Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kabak yemeği(Yeşil kabak)

Kabak yemeği(Yeşil kabak)
 

Salatalık görünümündeki ince, koyu yeşil renkli, taze kabaklarla yapılan kabak yemeğinin lezzeti bir başkadır. Yeşil kabakları kabuklarıyla beraber pişirmek için kabuklarını çok iyi yıkamak gerekir, kıymalısını ya da zeytinyağlısını yapabilirsiniz benim vereceğim tarif et yemeklerinin yanında ilave olarak veya tek başına da yiyebileceğiniz zeytinyağlı kabak yemeğidir. Domates sosu veya mevsiminde domates ve biber salçası ile yaparsanız tadı daha lezzetli olur. Kabak yemeğini çok az suyla düdüklü tencerede pişirirseniz daha çabuk pişer ve daha lezzetli olur. Tembel bağırsaklar için ideal sebze yemeklerindendir.

Malzemeler:
1 kilo yeşil kabak

2 tane kuru soğan

1 çorba kaşığı biber salçası

2 büyük boy mevsiminde domates veya 1 su bardağı domates sosu

1,5 tatlı kaşığı iri tuz

2 tatlı kaşığı toz şeker

1 çorba kaşığı kuru nane

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

1 tatlı kaşığı un

4 çorba kaşığı zeytinyağı

4 tane köy biberi veya çarliston biberi

1 çay bardağı su

Yapılışı:
Yeşil kabaklar iki tarafından kesilir ve iyice yıkanarak bir parmak kalınlığında yuvarlak halka biçiminde kesilir. Kuru soğanlar yemeklik doğranır, domatesler minik küpler halinde doğranır. Biber salçası çok az suda eritilir.

Doğranan kabaklar düdüklü tencereye konulur, üzerine un serpilerek diğer tüm malzemeler ve 1 çay bardağı su ilave edilir.

Düdüklü tencerenin buharı çıktıktan sonra düdük yan yatırılır ve ocak kısılarak kabaklar 10 dakika pişirilir. Yine de siz kabakları düdüklü tencerenizin pişirme ayarına göre ayarlayın çünkü bazı düdüklü tencereler çok hızlı pişiriyor.

Düdüklü tencerenin kapağını açtıktan sonra kabaklar bir müddet dinlendirilir, kabaklar erimesin diye tencerenin ağzı açık bırakılır. Kabak yemeğinin yanına dere otu ile yapılmış cacık iyi gider.

Afiyet olsun.

 

 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..