Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Taş Kadayıf tarifi

Taş Kadayıf tarifi
 

Ramazanlarda en çok yapılıp tüketilen tatlılardan biridir Taş Kadayıfı. Sizlerde özellikle Ramazanlarda bu tatlıdan yapmak için tariften faydalanabilirsiniz.
 
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağından 1 parmak eksik un (elenmiş)
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı toz maya
1 çay kaşığı silme tuz
İçi için;
ceviz içi
Kızartmak için;
sıvı yağ
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
bir kaç damla limon suyu
 
Yapılışı;
 
Öncelikle şerbetimizi kaynatalım ve soğuması için bekleyelim çünkü şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.
Kadayıf için tüm malzemeleri üst üste koyalım ve mikserle yaklaşık 5 dakika çırpalım.
Kıvamı krep hamurundan bir tık koyu olacak.
Karışan hamurumuzu 30 dakika kadar üzerini kapatıp mayalanması için bekletmeye alalım.
Yanmaz bir teflon mümkünse krep tavasını orta ateşte ısıtalım dikkat edelim ocağın altı çok açık veya çok kısık olamamalı.
Mayalanan hamurdan küçük birer kepçe alıp ısınmış tavaya dikkatlice bırakalım yaklaşık 3 dakika da kadayıf hamurumuzun altı kızarmaya üzeri de göz göz olmaya başlayınca hemen tavadan alalım.
Kalan diğer hamur içinde aynı işlemi uygulayalım ve kadayıflar soğuyunca pişmeyen kısmına ceviz koyup kapatalım pişmediği için kolay yapışıyor.
Orta boy bir tavaya yeterince sıvı yağ koyalım ve kızdıralım.
Kapattığımız kadayıfları orta ateşte yağda önlü arkalı iyice kızartalım (lütfen dikkat iyice kızartalım tabi yakmadan)
Tüm püf noktalara uyduğunuz taktirde harika taş kadayıfını evde yemenin derin hazzını yaşayacaksınız.
Kolay gelsin.
 
http://www.pratiktatlitarifleri.com/tas-kadayif-tarifi
 
Toplam blog
: 7
: 180
Kayıt tarihi
: 01.03.16
 
 

Ben istanbul şirinevlerde yaşıyorum evli ve 2 çocuk annesiyim evimde yaptığım tatlıları ve yemekl..