Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '07

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Okul çevresindeki yollar için yaya altgeçidi modeli

Okul çevresindeki yollar için yaya altgeçidi modeli
 

Okul çevresindeki yollarda trafik yoğun da olsa, az da olsa çocuklar için her zaman tehlike oluşturuyor. Ana yollarda üst geçitler olsa da diğer caddeler üzerinde trafik ışığı olmayan yerler bile var. Okul çevresindeki yollar için yaya altgeçitleri çözüm olabilir.

Üstgeçitler alttan geçecek trafik için 5 metreden daha yüksek olmakta bu da karşıya geçecekler için çok sayıda merdiven çıkıp inmeyi gerektiriyor. Oysa altgeçitin 2, 5 metre derinliğinde olması yeterlidir.

Önerdiğim yaya altgeçidi prefabrik olarak üretilir ve kısa zamanda yola monte edilir.

1. Altgeçit 3 farklı bölümden oluşur: Kaldırımlardaki giriş modülleri, yolun altındaki yarım daire şeklindeki geçiş modülü ve tam ortasındaki büfe modülü. Her altgeçitte İki giriş modülü ve bir büfe modülü bulunur. Yarım dairelik geçiş modülleri 1 metre genişliğinde üretilir, yolun genişliğine göre gerekli sayıda monte edilir.

2. Malzeme seçimi için çalışma yapılmalıdır. Ancak hangi malzeme kullanılırsa kullanılsın, üst bölümlerde ışık geçiren yarı saydam malzeme kullanılır.

3. Yolun altında kanalizasyon ve borular olduğu için yalnızca 1-2 metre kadar aşağıya inilir, üstte kalan bölümde yol iki taraftan 10-15 metrelik bir dolgu ile büyük bir kasis gibi görünür. Bu dolgu malzemesi de prefabrik olarak hazırlanır.

4. Geçitin orta yerindeki büfe öğrencilere yönelik okul malzemeleri ve yiyecek satılan bir yerdir. Asıl amacı okul saatlerinde altgeçitte sürekli biri kişinin bulunmasını sağlamaktır.

5. Altgeçitin içinde kameralar vardır ve görüntüler girişlerin üzerindeki ekranlarda sürekli yayınlanır ve kaydedilir. Bu ekranlar altgeçitte kimse olmadığı zamanlarda reklam yayını yapar.

6. Altgeçitte elektrik kesintisinde anında devreye giren güç kaynağı bulunur.

En değerli varlıklarımız çocuklarımızı korumak için yollar biraz bozulsa da önemli değildir. Şehirlerimizi arabalar için delik deşik edenler biraz da yayalar için birşeyler yapsın.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..