Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '08

 
Kategori
Okul Öncesi
 

Okul

Evet değerli Okurlar;

Bugün Okullarımız açılıyor.
Herkezde bir telaş. Zengini, fakiri üstüne elbise dahi alamayacak durumda olan, eskilerle idare edenler. Belkide yırtık ayakkabılarla okula başlayanlar. Bunlar tabiki görmezden gelen varlığı sayılamadığı halde elini cebine atmayan komşuların, zenginlerin, basit bir haşlık dahi vermeyen cimrilerin hatası.
Sonuçta iyi ya da kötü herkez neşeli bir şekilde okulun yolunu tuttu.
Umarım bu sene diğer seneler gibi geçmez. Daha bilinçli, çocukların, gençlerin kendine güveni, geleceği ile ilgili kaygıları olmadan geçer.
Yoksa zaman geçsin diye okula gitmek, fevkalade üzücü.Yollarda birden sorulan sorular olur .İnsanların seviyesini ve nelerle ilgilendiğini gösterir.Meşhur sorular.Hani şu bizlere örnek olan mankenlere, futbolculara, sanatçılara dahi sorulduğunda bir haltmış gibi gülümseyerek hatalı cevapları. Televolelerin bir haltmış gibi yayınlaması.

4.ncü cumhurbaşkanı kimdir? diye soruluyor, apışıp kalınıyor.Buna benzer basit sorular.Fakat Fenerbahçe, Galatasaray vs.. takımını sayarmısın ? de .Yedekleriyle saysınlar sana.Hiç unutmam bir gün daha 10-11 yaşlarında bir çocuk bırakın futbolu atları sayıyordu.Anası kimmiş? nerede doğmuş? safkan ingiliz tayıymış.Kırma arap atıymış.Ağzım açık kaldı.''Evladım harikasın ''dedim.Peki Cumhuriyetimiz kaç yılında ilan edildi? 6.ncı Cumhurbaşkanı kimdi? İstanbul'un fethini kim gerçekleştirdi? tık yok.üstüne üstlük amaan abi nerden biliyim mecburmuyum?

''Zaten hergün okuldayız'' diyor.Okusak noolacak.Ya işsiz kalacağız, ya da tercih edeceğimiz okul bulamayacağız diyor. Daha 11-12 yaşı dikkat edin.
İşte demek istediğim olay.Zaman geçsin diye okula gitmek.Biz büyüklerin hayatta örnek olduğu çocuklar. Beyinlerimiz nelerle dolu siz düşünün.Geleceğe bu kafalarla bakarsak eyvahki ne eyvah. Geçmişini bilmeyenler geleceğe ışık tutamaz.Ne kadar güzel bir kelime.Ne kadar güzel bir örnek. Umarım biz büyükler ve Hükümetimiz üzerine düşen görevleri yapar, daha dikkatli oluruz.

Allah hepsine zihin açıklığı versin.Nice Kemal Atatürk'ler, aydın insanlar , hatta değerli Camii hocaları bu okuyan gelecek vaat eden gençlerimizin içinden çıksın.

Selam ve saygılarımla....

Ahmet İdiz....
 
Toplam blog
: 103
: 862
Kayıt tarihi
: 31.08.08
 
 

Adım Ahmet. İstanbulda ikamet ediyorum. Aktif konuşkan yazan paylaşan biriyim. 16.02.1969 Tokat doğu..