Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Okullar kimsenin babasının adını yaşatma derneği değildir!

Okullar kimsenin babasının adını yaşatma derneği değildir!
 

Eskişehir Çankaya Mahallesi’nde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Odunpazarı Belediyesi tarafından yaptırılan Konutları’ndaki 30 derslikli ilköğretim okuluna TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın babasının adının verilmesi tepki gördü.*

...Sırf işgüzarlık olsun diye değil elbette bu yapılan uygulama. Olup bitenden habersiz Of'lu birinin adını o okula vermekle de Eskişehirliye ayıp edilmiştir kanımca.

... İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AKP'li meclis üyelerinin oyları ile Göztepe Parkına "Bülent Ecevit Parkı" adının verilmesini adres kargaşası yaratır gerekçesiyle reddetmişti. Diğer taraftan bakıyorsunuz, ülkenin dört bir yanında sokaklara ve okullara verilen çoook muhterem ve kerameti kendinden menkul zatların isimlerinde hiç bir kargaşa ve sıkıntı yaşanmıyor!

...Babasının ismini yaşatmak isteyen önce elini cebine soksun bakalım. Milletin parasıyla fiyaka yapmaya kalkmayın bari. Okuldan çok medreseye benzetilmeye çalışılmış bir mimari tarzı da gözlerden kaçtı sanmayın!

İlköğretim okuluna Bayraktar’ın babasının adının verilmesine eğitimcilerle CHP ve DSP’liler karşı çıktı. CHP İl Başkanı "Bayraktar okulu kendi parasıyla yapsa, istediği ismi verebilir. Ama devletin parasıyla yapılan binaya babasının ismini vermesi sadece AKP döneminde olabilecek bir olaydır" diyerek tepki gösterdi.

AKP’li İl Genel Meclisi üyeleri ise "Bayraktar Eskişehir fakir fukarasına 10 bin konut kazandırmıştır (!) Siz de adam olsaydınız, bir tane kazandırsaydınız da sizin de adınızı verseydik” gibi, bin kantarı bir para etmeyen türünden laflarla savunmaya geçmişlerdir.

…Bektaşi gece geç saatlere kadar içip evin yolunu tutmuş. Kar ve tipiden göz gözü görmez bir havada, bizimki kendini bir çukurun dibinde bulmuş! Düştüğü çukurdan bir türlü çıkamayan Bektaşi, başlamış avaz avaz bağırmaya;

-Orda kimse yok muu?

-Orda kimse yok muuuu?

Aradan saatler geçmiş ama kimsecikler de yokmuş sahiden. Derken sabah ezanı için camiye giden İmam duymuş sesini... Bektaşi’nin kör kütük sarhoş olduğunu gören imam;

-Seni bu çukurdan çıkarırım ama şartlarım var demiş!

-Nedir onlar? Diye sormuş Bektaşi…

-İçkiye tövbe edeceksin bir, oruç tutacaksın iki, namaz kılacaksın üç!

Bektaşi derin bir nefes alıp yeniden seslenmiş!

-Orda BAŞKA kimse yok muuuuu?

...Eğer orda başka birileri varsa öncelikle şu sorularada yanıt vermelidir!

Okullara isim verilmesiyle ilgili kıstas nelerdir?

a) İktidar partisine yakın olmak mıdır?

b) Baba Bayraktar Eskişehir’e neler sunmuştur? Ne gibi hizmetlerde bulunmuştur?

c) Sözü geçen TOKİ’nin yaptırdığı ilköğretim okuluna ne kadar katkıda bulunmuştur?

d) TOKİ başkanının babası olması dışında bir özelliği var mıdır?

Bunların hepsinin cevabı hayırsa, TOKİ başkanına ve dolayısı ile AKP’ye yaranmak için belediye meclisinde parmak kaldıran üyeler acaba o okula adı verilecek başka birini bulamadılar mı koca Odunpazarı'nda?

*basın

 
Toplam blog
: 156
: 5679
Kayıt tarihi
: 05.11.06
 
 

Söz konusu Atatürk ve Laik Cumhuriyet ise; asla tarafsız olamam! Ben; İş ve özel hayatımda Cumhur..