Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '06

 
Kategori
Okullar
 

Okulların doğalgaz, elektrik ve su faturalarını MEB Ankara’dan ödesin

Okulların doğalgaz, elektrik ve su faturalarını MEB Ankara’dan ödesin
 

Doğalgaz kartındaki kontör tükendiği için soğukta kalan bir okul düşünemiyorum. Bir okulda öğrenciler kontör bitti diye soğukta kalmışsa, o okulun müdürünü, ilçe milli eğitim müdürünü, il milli eğitim müdürünü görevden aldıktan sonra milli eğitim bakanı istifa eder. Kontör bitti diye okulun doğalgazını kesen belediye başkanı hakkında içişleri bakanlığı soruşturma açar ve görevden el çektirir.

Bu paragrafı okuyanların ''bizim ülkemizde olur mu böyle şey'' dediklerini duyuyor gibiyim.

Bir okulda su yoksa veya soğuk günlerde ısıtılamıyorsa o okul o günler boyunca tatil olmalıdır. Üzerlerine titrediğimiz çocuklarımızı her türlü hastalığa davetiye çıkaran soğuk veya susuz bir okula göndermemizi beklemesinler.

Devlet okulların elektrik, su, doğalgaz ve ADSL faturalarının ödenmesiyle ilgili bir düzenleme yapmalıdır.

1- Okulların su ve doğalgazlarının ön ödemeli olması kesinlikle yasaklanmalıdır. Bu konuda belediyelere karar hakkı verilmemelidir.
2- Her ne koşul olursa olsun okullarda elektrik, su ve doğalgaz kesilmemelidir.
3- Okullarda su yoksa, soğuk havalarda ısınma sorunu varsa okul tatil olmalıdır.
4- Okul binalarının hacmi, bulunduğu yerin iklim koşullarına göre okulun gerekli yakıt miktarını bilirkişi belirlemelidir. Bu miktar o yılın kış koşullarına göre değişebilmelidir.
5- Türkiye’deki tüm okulların elektrik, su, doğalgaz ve ADSL gibi otomatik ödeme yapılabilen tüm faturaları MEB tarafından Ankara’dan ödenmelidir. Böylece okulların idari işlerinde de azalma olacaktır.
6- Isınmasını doğalgaz dışında yakacaklarla yapmak zorunda olan okulların gerekli satın alma işlemleri yapıldıktan sonra ödemeleri yine MEB tarafından Ankara’dan yapılmalıdır.

Okullar gereğinden fazla tüketim yaparsa ne olacak, şeklinde bir itiraz duymak istemiyorum. Yöneticiler bu sorunları çözemeyeceklerse neden yöneticilik yapıyorlar ki.

Temiz, sıcak okullarda okumak ülkemizin her yerindeki tüm çocukların hakkıdır. Hiçbir çocuk diğerinden daha ayrıcalıklı olmamalıdır.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..