Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Okumak gerek

Bildiğimiz bilmediğimiz her şey hakkında fikir sahibiyiz. Düşünmeden araştırmadan yargılamakta cabası. Acaba neden ki?

Yine bir seçim arifesindeyiz. Bilmediği, araştırmadığı, düşünmediği siyasi partilerin , düşüncelerin peşinden gidenlerimiz. Kör dövüşünün eşsiz kahramanları yine sahnedeler . Silahlı saldırıya uğrayanlar, yaralananlar, ölenler, samimiyetsiz samimiyetler peki kim bunlar?

Kendisi gibi düşünmeyenleri kınayanlar, kınamakla kalmayıp hakaret edenler,  intikam yeminleri edenler... Kendisi de hiç masum, barışçıl olmadığını bildiği halde sırf öyle görünmek adına çocuklarıyla poz verenler. İnsanları kıyafetleriyle yargılayıp sonra da özgürlük demokrasi emek çığlıkları atanlar. Hepiniz yerinizi aldığınıza göre tam gaz seçim sürecindeyiz artık. Sırf biraz daha oy alabilmek için varsak herkes için varız akımcıları. Hiç samimi değiller. Neden mi?

Çünkü yapılan hiçbir afiş , reklam filmi , broşür yaşananlardan daha etkili reklam aracı olamaz .

Uçuk seçim vaatleri ... Gündemden düşmeyen asgari ücret . Neden sadece seçim döneminde gelir ki gündeme? İşte dedim ya samimiyetsiz samimiyetler... Öğrencilerin sorunlarının sadece burs , yurt olduğunu sananlar da var tabi . Doğru önemli bir sorun peki sadece o kadar mı? Ama dil eğitimlerimizin yetersizliğinden , uygulamalı eğitimlerimizin yetersizliğinden neden bahsetmiyorlar? Neden bunların iyileştirileceğinden en azından çabalanacağından bahsetmiyorlar? Korkarım bilmiyorlar bile.

Seçim müziklerini de unutmamak gerek tabi. Sabah akşam sözüm ona  Anadolu Ezgileri ile verilmeye çalışılan mesaj  nedir? İçinizden biriyiz mi demeye çalışıyorlar?

Unutmamak gerek  görebildiklerimiz sadece ekranlar kadar çoğunluğumuzun ...

 
Toplam blog
: 6
: 185
Kayıt tarihi
: 12.12.14
 
 

Hacettepe Üniversitesi :) ..