Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '10

 
Kategori
Haber
 

Olağanüstü önlemler nedeniyle KPSS'yi terk edip WC'ye gitti...

Olağanüstü önlemler nedeniyle KPSS'yi terk edip WC'ye gitti...
 

Görsel kaynağı, Milliyet


Lise mezunlarına yönelik (KPSS) Kamu Personeli Seçme Sınavı bugün yapıldı. Devlet kapısında bir şekilde çalışabilme olanağı arayan 2 milyon lise mezunu iki saat boyunca ter döktü.

Bu gün yapılan sınavda olağanüstü önlemler vardı.

Üniversite sınavında sağlık nedeniyle sınav süresince tuvalet ihtiyacı olanlar bu durumlarını geçerli sağlık kurulu raporu ile ÖSYM'ye bildirerek özel bir sınav binasında sınava alınmalarını talep edebiliyorlardı.

Ani gelişen durumlar için çözüm olmayınca adaylar sınavı terk etmek zorunda kaldılar.

Sınav sırasında tuvalet gereksinimi ortaya çıkan adayların herhangi bir şekilde dışarı çıkma olanakları yoktu. Artırılan güvenlik önlemleri temel insani gereksinimleri dikkate almamıştı. Sınavda tuvalete gitmekten başka seçeneği olmayan aday, sınavını yarım bırakmak zorunda kaldı.

Sınavlarda her türlü yöntemi kullanarak kopya çekildiği iddiaları ÖSYM’yi neredeyse paranoya düzeyinde önlem almaya itti. Sınavın güvenliği için alınması gereken önlemler tabii alınmalı. Ancak sınav sürerken gelişen olağan dışı gereksinimler için salon başkanına, bina sorumlusuna neden insiyatif tanınmadığı da irdelenmeli.

Bugün yapılan sınavda zaten adayların içeriye herhangi bir iletişim olanağı sağlayacak telefon vb. sokması mümkün değildi.

Aniden rahatsızlanan aday tuvalet gereksinimi dayanılmaz hal alınca salondan çıkmak istiyor. Sınavın ilk bir buçuk saatlik zaman diliminde adayların dışarı çıkamayacağına dair koşul üzerine salon başkanı adaya izin vermiyor. Aday ısrar edince yetkililere durum iletiliyor. Yetkililere insiyatif kullanma olanağı tanınmadığı için aday zorunlu olarak memur olma hayallerini tuvalet gereksinimine tercih ederek sınavı terk etmek zorunda kalıyor.

Kopyayı önlemek için getirilen olağanüstü güvenlik önlemleri adayların temel insani gereksinimlerini gidermelerine olanak verilmeyince yeni sınav zedeler yarattı.

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..