Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '09

 
Kategori
Psikoloji
 

Olamamışlık!!!

Olamamışlık!!!
 

olamamışlık.......


İçine her daldığında, gezerken tenhalarda hep bir olamamışlık açar kapıları sana. Her kapının ardında bir olamamışlık, eksik, yaşanmamış, yaşanılamamış anlar bekler seni…

Tüm bu olamamışlıkları bir araya toplayıp alırsın karşına, tekrar tekrar yaşarsın olamama nedenlerini, bir benzerlik ararsın içlerinde bir benzerlik olmalı ki olamadan kalmışlar dersin. Oradan çıkartacağın sonuca göre yeni hayat şeklini çizeceksindir. Artık kalmamıştır gücün bir olamamışlığı daha…

Nedenlerini araştırısın, bulmaya anlamaya, hatayı en aza indirmeye çalışırsın buradan alacağın bilgi hayatını kurtaracaktır.

Her olamamışlıkta bir başka olay karşılar seni, sen benzerlik ararken hepsi başka taraflarda kendi olamamışlıklarına bakarlar, hep çelişkili hallerde yarımlıklarının nedenini paylaşmak isterler seninle, bu olamamışlığın suçlusu olarak seni görürler. Kimi der; kaçmayacaktın, savaşacaktın dik duracaktın karşısında neden pes ettin? Bir diğeri; kaçmalıydın, gitmeliydin oradan, kalmamalıydın yanında, durmamalıydın, neden durdun? Biri ötekini isterken diğeri başka bir istekte karşındadır. Bir diğeri seslenir, değer vermeyi bilmedin, aldığının birazını geri döndürebilseydin şimdi böyle kalmayacaktım…..

Hepsi ayrı şeyler söyler, her yaşanmışlık bambaşka nedenle son bulmuştur. Sebep sen ya da bir başkası fark etmez, nasılsa geri dönemeyeceksin o anlara. O anlardan kendine birikim yapıp, üst üste koyup dönüp baktığından kocaman bir dağ karşında dururken, içinden birini çekip almaya kalkma, bak, uzaktan izle, tüm olamamışlıklarını anlamaya çalış. Anla ki tekrar aynı yanlışa düşmeyesin.

Yeni bir olamamışlık eklemek üzeresin yaşantına…..

Arkanda ki dağa yeni yükseklikler ekleyeceksin ya da yaşayıp kendi yoluna yeni umutlar saçacaksın.

Kendi kendinle çıktığın savaştan vazgeç artık, olamayışlarında ki kendi paylarını da hatırla, tekrar tekrar aynı hatayı düşmektense, olamayışına şahit olmaktansa, yaşamına yeni renkler ekle ve hak ettiğin gibi, hak ettiği gibi yaşa…….

 
Toplam blog
: 127
: 820
Kayıt tarihi
: 22.09.07
 
 

Sıcağıyla bilinen memleketimde bir kış gününde geldim dünyaya. Bütün tezatlıklar hayatımda farklı r..