Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '17

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Ölen Kişinin Kredi Borcu Ne Olur?

Ölen Kişinin Kredi Borcu Ne Olur?
 

Ölen Kişinin Kredi Borcu Ne Olur?


Yaşam boyu insanın başına gelebilecek en üzücü olaylardan birisi bir yakının ölmesidir. Vefat eden kişinin arkasından ölüm üzüntüsü dışında birde bulunan borçlarının nasıl ödeneceği konusudur. Vefat eden kişi yaşam sürecinde herhangi bir finans kurumundan kredi kullanımı gerçekleştirdi ise bu mirasçıları için problem teşkil edebilir.

Vefat Eden Kişinin Kredi Borcunu Sigorta Karşılar mı?

Öncelikle şunu bilmek gerekir ki ölen kişinin mirasını nasıl mirasçıları alıyorsa, vefat eden kişinin kredi borcunu da reddi miras yapılmadıkça mirasçıları ödemekle yükümlüdür. Ölen kişinin varislerinin atması gereken ilk adım Ölüm belgesi ile birlikte veraset ilamı çıkarttırmak olacaktır. Bankalara kredi, ya da kredi kartı borcu olup olmadığını belirlemek gerekir. Daha sonra ise bankada bulunan kredi ile ilgili bir hayat sigortası yapılıp yapılmadığı araştırılır. Yani kredinin hayat sigortası ile kullandırılıp kullandırılmadığı bu araştırma ile ortaya çıkar. Yeni yasalara göre kredi kullanımı esnasında sigorta yaptırma zorunluluğu olmadığı için kredi talep eden kişiler masrafları düşünerek sigorta yaptırmaktan imtina etmiş olabiliyor. Böyle bir durumda reddi miras yapılmayacaksa varisler bu borç. ile direk muhatap olurlar.

Ancak eğer vefat eden kişi kredi kullanım sürecinde hayat sigortasını da kabul edip yaptırdı ise Bankadan bu sigorta poliçesinin bir suretini isteyerek bu poliçenin tüm maddelerini incelemek gerekir. Eğer poliçe faizleri ile birlikte tüm kredi riskini kapsayan bir şekilde düzenlenmiş ise Sigorta şirketi bu borcun tamamını ödemekle yükümlüdür. Fakat sigorta şirketleri i artık bu tip poliçe hazırlamak istemiyorlar. Çünkü ölen kişinin akabinde çok yüksek rakamlar ödenmesi zorunluluğu nedenidir.

Kredi çeken bireylerin işlemler esnasında hangi maddeleri içeren poliçeye imza attıklarını bilmesi gerekir. Bazen poliçeler sadece ferdi kaza sigortası olarak hazırlandığı için vefat halinde sigorta bu borcu ödemek ile yükümlü olmuyor. Ve kredi borcunun tamamı varisler tarafından ödemek zorunluluğu oluyor.

 

 
Toplam blog
: 4
: 1938
Kayıt tarihi
: 09.08.17
 
 

Yaşamın içinden bir ses diyelim , biz kimiz sorusuna ... Haydi hayırlısı ...! ..