Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '11

 
Kategori
Güncel
 

Olmadı Müjde Ar, hiç olmadı!

Olmadı Müjde Ar, hiç olmadı!
 

Müjde Ar ve tacize gösterdiği tepki


Kadına şiddeti tartışan bir panel. Birden Müjde Ar bağırmaya başlıyor yanındaki gence. Rol gereği yanındaki genç, Ar'ı taciz etmiş gibi davranıyor, Ar ona vurarak tepkisini gösteriyor. Mizansenmiş, sonradan öğreniyoruz. 

Hadi 2-3 hafta önceye dönelim. BDP milletvekili Sabahat Tuncel de bir polisi tokatlamıştı. 

Her iki resimde de Ar'a da, Tuncel'e de hak verenler, "Erkek gibi kadın" diyenler çıkacaktır, çıktı da. 

Halbuki konu şiddetse, siz size ya da mazluma uygulanan şiddete karşıysanız, o halde o şiddeti başta siz uygulamayacaksınız. Ve bunun rolünü de yapmayacaksınız. 

Bu tam da, İsa'nın taş ve yanak uzatma öyküsüdür. 

Sen, sana şiddet uygulayanı karşı şiddetle dize getiremezsin. Getirdiğini sansan bile o tokat, bumerangla sana geri döner. 

Şiddeti şiddet uygulamadan nasıl ortadan kaldıracağını bulmalısın. Sen erkek gibi kadınsı içgüdülerini kullanarak orda kendinden statü olarak da, malvarlığı olarak da güçsüz olan, zayıf olan erkeği ezebilirsin, 5 saniyelik bir ohhh çektirebilirsin taraftarlarına, ama sokaktaki sıradan bir kadının böyle bir şansı yok. 

Sokaktaki kadını döven ya da çocuğa panzerden sıkan o adamı o noktaya kim getirmiş, ne getirmiş, hangi koşullar, hangi iklim onu öyle yapmış, panzehiri ne, tedavisi ne, konuşmadan "Vur abalıya" yapamazsın. 

E ve de empati kurmadan. Değil mi? En büyük eksiğimiz empati. Kuramayınca işte bak şiddet uygulayan taraf biz oluyoruz bu sefer, ya dilimiz uyguluyor şiddeti ya da elimiz. 

Olmadı Müjde, bir daha da olmasın :=) 

 
Toplam blog
: 78
: 1198
Kayıt tarihi
: 12.10.10
 
 

Alice'in harikalar diyarındaki cennet bahçesinden sesleniyorum sizlere. Burada önyargı, olur olma..