Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '14

 
Kategori
Deneme
 

Olmak

Olmak
 

İslam; selamet, selam, mutluluk, huzur, kurtulmak, kurtuluşa ermek. Tüm dinlerin merkezi Cenabı Allah’tır. İlk peygamber, ilk yaratılan ruh Hz. Muhammed (a.s.)’dir. İlk insanlar Hz. Âdem ile Havva’dan Hz. Muhammed’e kadar olan tüm inanç doktrinlerinde İslam olmak amaçlanmaktadır. İslam olmak öncelikle kişinin kalbinde huzuru yakalamasıyla başlar. Daha sonra sırasıyla düşüncesinde özgür bir bilince sahip olması ve kuşkusuz bağımlı olmadığı özgür bir dünyevi yaşantı ile devam eder.

Bireyleri mutluluğa taşıyan yol sırasıyla;

1. Bağımsız bir kalp, gönül dünyası

2. Bağımsız bir düşünce dünyası

3.Bağımsız ekonomik bir özgürlük.  

Bağımsızlık; kölelik, tutsak olmak, özgür olmamak kavramlarının tam tersi anlamında kullanılmaktadır.

Her kazanımın bir bedeli vardır. Kaldı ki özgürlük. Fert ile başlayan özgürlükler aile, toplum ve de ülkeler ile geniş kitlelerde yaşanmaya başlanır. Bağımsız yaşama arzusundaki içtenliğimiz önümüze konulan engelleri aşma çabamız ve bu konudaki ısrarlı ilerleyişimiz dış yaşantımızda reel gelişmeleri beraberinde getirecektir.

İnanç, kültürel, düşünsel, ananevi, toplumsal, ekonomik ve sair yaptırımlar, engellemeler özgür bir kalp, düşün ve yaşantı için ne derece kararlı olduğumuzu gösteren birer turnusol olacaktır. Öncelikle kendimize karşı dürüst müyüz? Bunu bileceğiz. Çıtayı yükseltmek için atacağımız her bir adım yeni engellemeleri de beraberinde getirecektir.

Onurlu yaşam başka bir şeydir. Aile içerisinde anne baba çocuk ilişkileri ile başlayan bu öz kişilik mücadelesi yaşamın her alanında son nefese kadar devam edecektir.

Öncelikle neden? Niçin? Nasıl? Sorularını bir kenara bırakacağız. Yaşamak başlı başına bir savaş vermektir. Bunu kabul edeceğiz. Daha sonra savaşlarda galip gelebilmenin plan ve programlarını çıkarıp hesaplarımızı iyi yapacağız. Kuşkusuz kayıplarımız da olacaktır. Kazanmanın en büyük silahı “vazgeçmemektir”. Her ne olursa olsun asla vazgeçmemek. “Kazanan mutlaka ben olacağım”, diyebilmektir.

Kabullen

Umut her zaman

Asla vazgeçme

Ben istersem olmaz denen olur, ama mutlaka olur

Elde ettiğin her bir kazanımı kaybetmemek için çaba göster

 

Esen kalın, başarılar.

 
Toplam blog
: 635
: 614
Kayıt tarihi
: 07.09.13
 
 

Şiiri, yazmayı seviyorum..hepsi bu kadar.. ..