Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '11

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Ölü Bedenler Arasında

Ölü Bedenler Arasında
 

İnsan yaşamı; bir cenin olarak anne karnına düştükten, saçları ağarmış bir ihtiyar olarak gözlerini yumuncaya dek uzunca bir döngüden ibaret. İnsanlar çoğu zaman, üzerilerinde taşıdıkları bedenin iç dünyasını öğrenmekten, onun sırlarını keşfetmeye çalışmaktan kendilerini alıkoyamayabiliyorlar.

İşte kendi vücudunun sırlarına erişmek isteyenler için, bugünlerde İstanbul'da olağanüstü derecede bir sergi, ziyaretçilerinin akınına uğruyor. Alman anatomi uzmanı Gunther von Hagens'ın, 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ve bugüne dek 60'tan fazla ülkede, 30 milyondan fazla kişinin ziyaret ettiği Body Worlds Orijinal Vücut Dünyası- Yaşam Döngüsü Sergisi, İstanbul Modern Karaköy Antrepo 3'te bu ayın 27'sine kadar görülebilecek.

İlk olarak 1995 yılında düzenlenen sergide, 11500 beden bağışçısından temin edilen vücut parçaları ve organlar, plastizasyon yöntemiyle vakumlandırılarak, sergi ziyaretçilerinin gösterimine sunuluyor.

Serginin ana teması ölü bedenler üzerine kurulu olunca, Body Worlds Orijinal Vücut Dünyası- Yaşam Döngüsü Sergisi'ne korkuyla merak karışımı bir duygu yoğunluğuyla gittim. Ama eminim, serginin ziyaretçisi olan birçok kimsenin, orijinal vücut modelleri arasında geçen zamanlarda sahip oldukları ruh halleri, benden pek de farklı değildi. Yalnız plastize edilmiş organlar, daha birkaç aylık ceninler değil; sigara yüzünden iyice katrana bulanmış iç organlar da, ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti. Belki birçoğumuzun gündelik yaşamının ayrılmaz parçaları haline gelen kötü alışkanlıklar; hem bu sergi, hem de bu sergide karşılaşılan örnekler vesilesiyle bir daha hiç başlanmamak üzere bırakılmış olur.

Vücudumuz; uçsuz, bucaksız bir evren. Ve organlarımız da, bu evrende yerlerini alan gezgenler, yıldızlar... Body Worlds Orijinal Vücut Dünyası- Yaşam Döngüsü Sergisi, bu hafta sonu kapılarını ziyaretçilerine kapatıyor. Siz de bu evreni bir an önce keşfetmek için acele edin. Sergide geçen dakikaların ardından, o evrenin sizin için ne kadar değerli olduğunu bir kez daha anlayacaksınız.

Ayrıntılı bilgi için: www. istanbul2010. org.

Ayrıca bilet alımı için: www. biletix. com.

 
Toplam blog
: 266
: 1321
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

1982 yılında İstanbul'da doğdum. Açık Öğretim Fakültesi İşletme Lisans eğitimimi 2005 yılında tam..