Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '08

 
Kategori
Blog
 

Ölüdeniz Blog buluşması I

Ölüdeniz Blog buluşması I
 

15 yıldan sonra, Ölüdeniz'e gitme fikri çok cazipti.

Eşim ve kızım da çok istekli olunca, İlyas Bayram'ı da alıp düştük yollara.


Giderayak grip olmama rağmen gitmekten vazgeçmedik ya kendimizi yormadan, acele etmeden, uzun molalar vererek Aydın, Çine, Yatağan, Ula, Ortaca, Köyceğiz üzerinden Fethiye'ye ulaştık.

İlk sürpriz, Ölüdeniz girişinde asılı olan, üzerinde Milliyet Blog Buluşması yazılı pankarttı.

İzmir Mavilim ve Coşkun Karabulut'un evsahibi nezaketiyle, odalarımıza bıraktıkları, üzerine hoşgeldiniz yazılmış balonlar, kırmızı güller, anı fincanları ve Coşkun Karabulut'un imzalı ''Çizgi'' ve ''beni zamansız bırak'' adlı şiir kitapları diğer sürprizler oldu.

Otel, mimarisiyle doğal dokuyu bozmadan da bina yapılabilir düşüncesinin mükemmel bir örneği. Yeşillikler içinde kuş cıvıltılarıyla, bahçede özgürce dolaşan tavşanlarıyla ve gül kokusuna bezenmiş havasıyla huzur diyarı.

Odalar ise geniş, ferah. Camlarda şirin perdeler asılı. Evinden ayrı olan bir insanın isteyebileceği her türlü konfor düşünülmüş. Bu konfora, mini mutfak, elektrikli su ısıtıcısı ve elektrikli ocak dahil.

Eşim ve ben gerçek birer çay tiryakisi olduğumuz için, çay takımlarımız yanımızdadır hep. Odamıza yerleşir yerleşmez çayımızı demledik ve İlyas Bayram'ı çaya davet ettik. Balkonda Babadağ ve yeşil manzaraya karşı çay keyfi yaparak yol yorgunluğumuzu üzerimizden attık.

Coşkun Bey'e söylediğim ve burada da söz etmezsem haksızlık olacağını düşündüğüm, bir düşüncemi, sizlerle de paylaşmak isterim.
Görevim gereği pek çok ile gittim. Bu illerin beş yıldızlı otellerinde konuk edildim. Hiç bir lüks otelde bu ev rahatlığını ve konforunu bulamadım.

Daha önceki gidişlerimden beri, Ölüdeniz’i yıldızlarıyla hatırlarım ben. Elinizi uzatsanız dokunabilirim sanırsınız. Öylesine yakın ve öylesine çoktur ki yıldızlar ölüdenizde. Gökyüzü kristal bir avizeye benzer. Aynı kristal avizenin altında iki güzel gece geçirdik eşim kızım ve yeni dostlarımızla…

Yıldızların bu kadar çok ve yeryüzüne bu kadar yakın olduğu başka bir yer var mıdır bilmiyorum.

Bilen varsa söylesin.

narçiçeği

 
Toplam blog
: 74
: 1691
Kayıt tarihi
: 17.06.07
 
 

Emekliyim ama, yaşamdan değil; işimden. Eşim ve iki kızımla birlikte İzmir’de yaşıyoruz. Yazmak, oku..