Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Önce insan

Önce insan
 

Baba oğluna söz vermiştir. Akşama onu sinemaya götürecektir. Akşam olur, baba eve gelir, ama çok yorgundur. Çocuk heyecanla babasına koşar.

-Baba,sinemaya gidiyoruz değil mi?

Baba yorgunluğun etkisi ile,"ne yapsam da bu akşam sinemaya gitmesek" diye düşünürken, koltuğun üzerindeki gazeteye gözü ilişir.Gazetede büyük bir dünya haritası vardır. Gazeteyi eline alır ve parçalara ayırır.Sonra çocuğuna göstererek;

-Bu haritayı eski haline getirirsen gideceğiz ,der ve koltuğa uzanır.Çünkü haritanın eski haline dönmesi ona göre mümkün değildir. Ancak kısa bir süre sonra çocuk, babasını uzandığı koltuktan uyandırır.Elinde tüm parçaları düzeltilmiş bir dünya haritası ile babasına gülümsemektedir.Baba şaşırır.

-Nasıl yaptın?

Çocuk:Çok kolay oldu. Haritanın arkasında insan resmi vardı,onu düzeltince dünya da düzeldi.

Yaşanabilir bir dünya için "önce insan" demek ne kadar doğru değil mi?Ama günümüzde bu ne kadar gerçekleşiyor?Günümüzde hangi alanda, hangi sistemde olursa olsun önce insan diyerek hangi işi yapıyoruz veya yapabiliyoruz?

Oysa ;insan tüm değerleri ,duyguları ve düşünceleri ile var olan başlı başına bir değer. Bu değerlerin farkına varıp, her zaman önce insan diyerek başlayabildiğimizde bir çok sorunu da çözmüş oluruz. Bunun hayata geçirilmesinde herhalde öncelik; eğitim, sağlık, trafik gibi alanlardır.

 
Toplam blog
: 94
: 840
Kayıt tarihi
: 23.07.06
 
 

1962 İnegöl/Bursa doğumlu ve İşletme Fak. mezunuyum. Özel bir kursta kurum müdürü olarak görev yapma..