Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

18 Nisan '19

 
Kategori
Güncel
 

Önce Örnek Olun

AKP'Lİ VEKİL ÇAY SİMİT HESABI YAPMIŞ
FATURALARI, KİRAYI, OKUL GİDERLERİNİ,
BEBELERİN BEZLERİNİ, MAMALARINI HESABA KATMAMIŞ...
 
Ülkenin önde görünenleri, milletin vekilleri yaşantılarıyla vatandaşa örnek olurlar. Sonra kendilerine uymayanları uyarırlar. 
 
Müslüman insan elinde olanı paylaşmasını bilir. Kendisi yağla balla beslenirken,  süt bile içemeyen bebelerin vebalini alabileceğini düşünmelidir. Din kardeşine çayla simit ye demek, hangi kitap sayfalarında dizilidir?
 
AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, bir konuşmasında çay ve simit hesabı yaparak asgari ücretlilerin, geçmişe nazaran daha iyi bir durumda olduklarını söylemiş. 
Kendisini vekil diyerek seçip oylarıyla Ankara'ya gönderenlerin gözlerine bakarak nasıl konuşabilmiş? 
Böyle vekilleri oldukça AKP'nin düşmana ihtiyacı olmaz, bağrında beslediği ağaç kurtlarından çürür, göçermiş.
 
5 kişilik bir ailenin asgari ücretle her gün çay içip simit yemesi halinde cebinde 1.120 lira kalacağını söyleyen vekil, bazı yerlerde bir simit 2,5 lira, bir bardak çayın fiyatı ise 3 lira olduğunu bilmiyormuş. Kahvehanenin bulunduğu mekana göre 5 lira, hatta 10 liraya bir bardak çay içilen yerler var, hiç mi rast gelmemiş. 
Vekil Bey, siz Çankırı'ya göre değerlendirme yapmışsınız, ama bu ülke Çankırı'dan ibaret değil. Oldu olacak öncümüz olun Allah'ın bahşettiği tuz ile beslenelim hep birlikte her yerde, herkese aynı dönsün devran.
 
Ülkemde gecekondu da oturdukları halde kirasını, faturalarını ödeyemeyen vatandaşlarımız var. Hangi vekil vatandaşın hallerini soruyor? Aldığı deve yükü aylıktan ne kadarını birine yardım diye veriyor? (İstisnalar varsa, eminim azınlıktadır. )
 
Siz vekiller Çankırı tuzu tadında ceplerinizden taşacak kadar dolu maaşlar aldığınız halde, meclisten besleniyorsunuz. Vatandaşın kırk liraya alamadığı etin  tabaklar dolusuna siz üç - beş lira veriyorsunuz. Bizler sizlere 'Asiller iniz' olarak diyor muyuz hiç "Beleşe içtiğiniz meclis çaycısından, üç kuruşa yüz köfte yediğiniz meclis lokantasından arta kalan paralarla yedi sülaleniz ihya olur, niye hala acınıp zam istiyorsunuz?" diye...
 
Vekil Akbaşoğlu, bir de: "Dolar bazından da alsan, altın bazından da alsan, simit çay hesabı da yapsan asgari ücretlinin durumunun daha iyi olduğunu ispat edeceğim." ifadelerini kullanmış.
 
Bu amcanın kira derdi yok sanırım. Elektrik, su, yakacak giderleri de meclisten karşılanıyor olmalı ki, konu bile etmemiş. 
 
Beş kişilik ailenin bebesi varsa bezi, maması, okula giden çocukları varsa okul masrafları olabileceğinden hiç bahsetmemiş. Tuzu kuru olanın yağmurda sığınacağı yeri var demektir. Yaş olanların vardır her gün bir baş ağrıları, bilmem kimlerin umurlarında olmalı? Vekiller asilleri umursamazlar. Önce şirin görünürler göze, sonra dillerindeki iğnelerle inerler öze...
 
Çay simit hesabının videosu, sosyal medyada çok sayıda kullanıcı tarafından paylaşılıp, Akbaşoğlu'nun sözlerine tepki gösterilmiş. 
Öyle tepki göstermekle olmaz, kendisine denilmelidir ki: "Siz askeri ücretle geçinecek hale gelesiniz ve nasıl geçinildiğini yaşayarak bir güzel göresiniz inşallah!"
 
Beddua değil bu, bir temenni; adaletli davranış talebi... 
Hastanın halinden ne bilsin sağlar. Vekiller kültürleri seviyesinde konuşur dururlar.
 
Vatandaşın haneleri yoksullukla boğuşur. Vekiller kürsüye çıktılar mı ilgi çekmek adına konuşur da konuşur. 
 
Ve lakin suç biz asillerde, meclisin ceylan derisi koltuğuna oturana kadar bize şirin görünen herkesi alkışa tutup Ankara'ya gönderirsek, sonucuna katlanmamız kaçınılmaz olur. Böyle iki de bir laflarıyla yaşantılarımız yoğurulur.
 
Yüce Allah buyuruyor:“Davranışları sebebiyle zalimlerin bir kısmını diğer kısmına yönetici yaparız.” (En’am, 6/129)
Allah kendini düşünen, vatandaşını umursamayan yöneticilerden fakiri fukarayı, askeri ücretlileri ve tüm iyi niyetli insanları korusun inşallah:
Hz. Peygamber’in duası:
“Allah’ım merhametsizleri bize musallat etme.” (Tirmizi, Daâvât, 79).
 
Okumaktan kaçındığımız içindir, Rabb'imizin uyarılarından, peygamberimizin duyurularından haberdar olamıyoruz. 
Neyi hak edersek onu buluruz. İnşallah okuyup bilenlerden oluruz, yanlışlardan alıkonuluruz.
 
Ayfer AYTAÇ
ayferaytac.com
 
 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..