Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '10

 
Kategori
Sinema
 

Ondıne Efsanesi

Ondıne Efsanesi
 

.


Deniz tanrısı Poseidon’un kızı Ondine bir şövalyeye aşık olur. Ondine aşkı uğruna ölümsüzlükten vazgeçer ve şövalye ile evlenir. Ancak bir süre sonra şövalye deniz kızından sıkılır ve başka bir kadınla birlikte olur. Fedakar kızının aldatılmasına kızan deniz tanrısı şövalyeye büyük bir ceza verir. Şövalye artık düşünmeden nefes alamaz ve kalbi atmaz, yani istemsiz hareketleri ancak istemli olarak yapabilecektir. Bir anlık dalgınlık ölümüne sebep olacaktır. Şövalye bu duruma uzun süre dayanamaz ve öleceğini bile bile uykuya dalar. Bu yüzden doğumsal merkezi solunum yetmezliğine lanet her ne kadar deniz tanrısından da gelse Ondine’s Curse(Ondine’ın Laneti) adı verilir.

Sinemalarımızda oynayan 2009 yapımı Ondıne bizdeki adıyla İlahların Aşk'ı. Görüntü yönetmenliğini Neil Jordan yapıyor. Filmin sadece görüntülerini beğendim. Grilikteki deniz görüntüleri etkileyici. Hikayesi şöyle; Bir balıkçının ağına takılan deniz kızı öyküsü olarak başlıyor, film. Başlarda fantastik bir havada ilerlerken, filmin yarısından sonra değişiyor. O sinema havası sönüyor adeta.

Eleştirmenlerin çoğu burun kıvırmakta haklı. Sinema tadında değil, sıradan bir film niteliğinde. Abartılı bir anlatım ve konusunun etkili tanıtımı kurtaramıyor vasatlıktan. Filmin en iyi tarafı ; başroldeki Alicja Bachleda, duru güzelliği ve oyunculuğu etkileyici. Ama bana göre film , başlardaki fantastik hava devam etse, eminim sinema tadında bir film olmaya hak kazanacaktı. Çok büyük beklentilerle gitmeyin derim. Filmin başındaki heycanınız giderek kayboluyor, sıradan bir film izliyorsunuz. Beklentilerinizi karşılamayabilir. İzlemek isterseniz sinemaya yorulmayın derim. Dvd tadında bir film.

 
Toplam blog
: 125
: 885
Kayıt tarihi
: 20.04.07
 
 

Tıbbi sekreterim aynı zamanda edebiyatla meşgulüm ..