Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '07

 
Kategori
Ev / Bahçe
 

Onların dünyası I.

Onların dünyası I.
 

Hepimizin çiçekleri vardır, odalarımızı süslüyen. Kimisi bir köşeyi kapmış, diğeri pencerinin pervazini. Onlar korkmaz yükseklikten, sarkarlar yarı bellerine kadar balkonlardan. Peki kimdir bunlar evimizi işgal eden?

Onları anlatayım sizlere. Yoo bakın burada okuduklarınız aramızda kalacak. Dünyada bir yeni atılım onların dünyasında, yarım asırı buluyor ispatı yönünden. Kanada'lı bir profesör ağacın dalı dibinden mi, yoksa 10 cm bırakılacak mı diye, ömrünün 27 senesini vermiş. İspatı bu kadar sene sonra kabul edilmiş. Eh ben de bir yarım asır daha yaşamıyacağıma göre bu bir sohbet olarak kalsın. Onları ne kadar tanıyorsunuz? Aranız da bir bağ var mı? Oturup onlarla her hangi bir konuyu tartışıyor musunuz? Sevincinizi dertlerinizi onlara anlatıyor veya onlarınkini dinliyormusunuz?

A a onlar mı diye sormayın!..

Odanızda geçen her şeyden haberleri var. Sizlerle üzülürler, sizlerle sevinirler. Şimdi gülüyorsunuz, öyle mi işte ispatı, çekin resimlerini, bir hafta sonra tekrar çekin o zaman ne kadar haklı olduğumu gözlerinizle görebilirsiniz.
Yanlız başbaşa kaldığınız zaman onlarla konuşun "yoksa adama deli derler birileri" sonra bütün içtenlikle onları dinleyin. Size neler anlatacaklardır; onların hüzünlü anları ve sevinçlerini dertlerini duyacak, içinizde hissedeceksiniz. Bazı zaman odanızda kendi kendinize kaldığınız zaman, birileri odayı sizinle paylaştığı hissine kapılmaz mısınız? Bazen de ürperirsiniz. Ya ağaçlıklı yolda giderken arkanızda bazı şeyler duymaz mısınız? Takip ediliyormuşçasına. Ya gecenin sesizliğini bazı anlıyamadığımız sesler bozmaz mı hic!...

Pazar Sohbeti üzerinde daha fazla vaktinizi almıyayım. devamı öteki Pazar'a, bu yazdıklarımın ilim dünyasında nasıl algılandığını anlatacağım. Fiziksel yönleri ile.

Yanlız ısrar ettiler bazı şikayetleri varmış bir kaçını sıralamamı istediler.Nedenleri de haftaya:
1- Bize su nasıl verilir öğrenin.
2- Devamlı yerimizden oynatmayın.
3- Güneşten kendinizi nasıl koruyorsanız bizi de öyle koruyun.
4- Aile fertleri ile tanıştırın.
5- İşten geldiğinizde bize değil de toprağımıza dokunun da nasıl bir gün geçirdiğinizi bilelim.
6- Biz sizi tanıyoruz, sizden önce vardık. Sizler bizim yanımıza geldiniz. Tecrübe konuşur, yaşam mücadelesini biraz da bizden öğrenebilirsiniz.
Dostlar iyi pazarlar, haftaya görüşmek üzere.

Sevgiler saygılar.

 
Toplam blog
: 271
: 1289
Kayıt tarihi
: 20.02.07
 
 

Bütün canlıları seven, kendi penceresinden yaşamı anlamaya çalışan, onlardan bir şeyler öğrenmek ist..