Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '10

 
Kategori
Magazin
 

Or. Tarkan...

Or. Tarkan...
 

Tarkan


Tarkan, mega starımız, medarı iftiharımız emniyette generaller gibi ağırlanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ağlayarak kameraların görüntülediği pop star içiciyim, pişmanın diyerek savcıyı ve hakimi etkilemiş olmalı ki Deniz Seki’ye uygulanan prosedürden tek kelime ile yırttı.

Hayranlarının destek gösterisine mucuk, mucuk öpücük gönderen Tarkan evine giderken kamuoyunun vicdanında da hukuk düzenimiz hakkında var olan derin şüpheler daha da perçinlendi.

Darbe planlarındaki imzaların askeriye katında kabul görmesi ile memleket yeni bir sürece doğru savrulurken; anlaşıldığı kadarı ile herkesçe malum olan “derin devlet”ten ziyade kendini her şeyin üstünde gören ve durumdan vazife çıkaran “çeteler” olduğu teyid edildi gibi...

Islak imza tartışmaları gündemde iken Genel kurmay Başkanı’nın “Kağıt parçası” diye önemsizleştirdiği fotokopinin aslı uzun süren bir yolculuktan sonra jandarma kriminal incelemesi sonucunda gerçek olarak kabul gördü.

Yandaş kalem sahiplerinin Genel kurmay Başkanı İlker Başbuğ’u “özür dilemeye” çağırdığı sürecin nasıl bir yöne evirileceği merak ediliyor.

Ülkede yaşanan dava süreçleri sonucunda demokrasinin gelemeyeceğine olan inancımı daha önceki yazılarımda belirtmiştim. Vesayetten kurtulmanın yolu yurttaşın demokrasiyi ortak bilince dönüştürmesidir.”Yağmurdan kaçarken dolu’ya tutulmak” atasözünü not düşelim.

Ak Parti iktidarı’nın önünde engel gördüğü yapıları bertaraf ettikten sonra kendini besleyen damarı memnun edecek politikaları öne çıkaracağı gerçeğinden hareketle, önümüzdeki seçimin Türkiye için çok önemli olduğunu söyleyelim.

Dış politika’da açılım fiyaskoları, ekonomide var olan başarısızlıkların üzerine birde açıklanan işsizlik raporu damga vurdu. %14’lük işsizlik oranı ülkenin gerçek gündeminin altını çiziyor.

Necati TÜFEKCİ 02Mart 2010 Ankara

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..