Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '09

 
Kategori
Eğitim
 

Oramiral Ataç'ın, Bahçeşehir konuşması Mersin'de sevinç yarattı...

Oramiral Ataç'ın, Bahçeşehir konuşması Mersin'de sevinç yarattı...
 

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç...


Oramiral Metin Ataç, Bahçeşehir Üniversitesi'nde düzenlenen "Yeni Belgeler ve Bulgular Işığında Akdeniz'de Türkler" konulu panele katılan Oramiral Ataç, denizcilik tarihi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı olarak asli görevlerini yürütürken denizi ve deniz tarihini halka sevdirme çabası içerisinde olduklarını söyleyen Ataç, "Bu konuda önemli çalışmalar yapıyoruz." dedi. Denizcilikle ilgili tarihi belgeleri de araştırarak farklı çalışmalar da yürüttüklerini anlatan Ataç, araştırılmaya sunulmayan belgelere değer verilmemesi gerektiğini dile getirdi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı olarak üniversitelerin deniz tarihi ile ilgili araştırmalara yön vermesini istediklerini söyleyen Ataç, denizcilik tarihinde bilinmeyenlerin ortaya çıkarılması gerektiğini kaydetti. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı olarak sonsuz bir araştırma çabası içerisinde olduklarını anlatan Ataç, bu kapsamda İskenderun'da bir deniz müzesi açacaklarını, Mersin Deniz Müzesi için de çalışmalara başladıklarını, Haliç'te ise bir müze planladıklarını açıkladı.

Deniz tarihinin bir deniz feneri gibi olduğunu söyleyen Ataç, "Tehlikelerden, risklerden insanların sakınmasını sağlar. Ama eğer bu kılavuz olmazsa başkaları size kılavuzluk yapar. Biz tarihimizin bilinmesi ve denizciliğimize yön vermesini istiyoruz. Tarihte yaptığımız hataları bir daha yapmamak için tarihi çok iyi bilmemiz gerekir." şeklinde konuşması alkışlandı.
Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç'ın, Deniz Müzesi ile ilgili açıklamaları Mersin kamuoyunda sevinçle karşılanarak, büyük bir yankı uyandırdı. Mersin için faydalı olan bu çalışmada hepimiz elimizi taşın altına koyalım...

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..