Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '11

 
Kategori
Siyaset
 

Ordu'yu da özelleştirme

Ordu'yu da özelleştirme
 

Profesyonel Ordu.


Profesyonel itfaiye olunca hiç yangın çıkmıyor mu, profesyonel tıp personeli ölüme çare bulabildi mi? Hadi onu geçtik polis profesyonel de, ne oluyor, cinayetler ortadan kalktı, hırsızlık yok mu oldu? Amerikan ordusu profesyonel de ne oluyor, saplandı kaldı Afganistan ve Irak bataklıklarında hergün cenazeler Amerika'ya yola çıkıyor ve Amerikan halkı profesyonel ordusunu besleyebilmek için her yıl milyarlarca dolar harcıyor. Üstelik bunu kendi ülkesinde ulusal temele dayalı en ufak bir terörist eylem olmamasına karşın yapıyor.  

Profesyonel ordu denince olaya iyi niyetle bakanların aklına sadece doğuda pkk ile onların şartlarında mücadele edebilecek rambo tipli insanlar geliyor. Samsun'dan, Manisa'dan aldığın 3 ay eğittiğin çocuğu dağa salıp teröristin karşısına atıyor komutanları sanıyorlar. Yok böyle bir şey. 

Vatan savunmasını kalben yapan, bunu namusu kabul eden insanlarla, bu işi para karşılığı yapacak kişileri nasıl bir tutarsın? Para için güvenlik sağlamaya aday olan bir kişiye vatanın tüm bilgilerini, sınırlarını emanet etmek o kadar da kolay mı, bugün sana para ile hizmet edenin yarın daha çok para verene hizmet etmeyeceğinin garantisi var mı?  

 
Toplam blog
: 344
: 1122
Kayıt tarihi
: 22.07.09
 
 

Okur yazarım. Okur yazarlıktan kastım, okuduklarımı yazmamdır ki, bu yazılarımı genellikle 'kitap..