Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '08

 
Kategori
Güncel
 

Ordumuzun gücünü aldığı yer ve Demokrasi

Ordumuzun gücünü aldığı yer ve Demokrasi
 

Her şey, Demokrasimizin gelişmesi için...


Bugün (27.08.2008, çarşamba), Kara Kuvvetleri Komutanlığında devir-teslim töreni vardı. Yeni Komutan Sayın Işık Koşaner'in, Genelkurmay Başkanı olan eski komutan Sayın İlker Başbuğ'dan görevi devr'alırken yaptığı konuşma, yarın kimbilir gazetelerde nasıl yer acak bakalım?

Bizim bu kıymetli Paşaları bir türlü anlıyamıyorum doğrusu.

Askerlerimizin, millet irâdesi ile iş başına gelmiş iktidarların vazifelerini üstlenir bir pozisyona girmeleri; çağdaş, modern dünyânın en güzel rejimi olarak takdim edilen, Demokrasi için hiç hoş olmuyor artık...

Askerin, Milletin İrâdesi karşı imiş gibi bir ters görüntü vermesine sebep olan bu durumun, güzel bir görüntü vermediği kanaatindeyim.

Gerçek mânâda Batılı olarak yetiştiklerinden hiç kuşku duymadığım, sayın Paşalar'ımızın, birçok şey gibi Batı'dan aldığımız Demokrasimizin, daha da gelişmesi için, çok daha hassas davranmaları gerektiğini düşünüyorum.

Değerli Komutanlarımız'ın istisnasız hepsi, konuşmalarında mütemâdiyen; '' TSK'nın gücünü, bağrından çıktığı yüce ulusunun ona olan güveninden, inancından ve sevgisinden aldığını '' ( Org.Işık Koşaner-27.08.2008, çarşamba-İnternet) belirtirler hep.

İyi güzel de çok kıymetli Paşalarımız...

Bağrından çıktığınız; gücünüzü, size olan güveninden ve sevgisinden aldığınızı söylediğiniz, bu Yüce Ulus' un yarısının oy vererek, seçtiklerine, her fırsatta bu tür göndermeler yaparak, yeni yeni tartışmalar açmak yerine; Sayın Doğan Güreş'in: ''Sayın Çiller Tak emr'eder, ben de şak yaparım!..'' dediği gibi olmasa bile, Demokrasiye olan bağlılığınızı, daha değişik şekillerde ifâde ederek, ''Milletimizin İrâdesine'' olan saygınızı daha samimi bir şekilde gösteremez misiniz acaba?

Bu sizin için çok mu zor?..

İnanın, bağrından çıktığınız, gücünüzü; size olan güveninden ve sevgisinden aldığınızı söylediğiniz bu Yüce Ulus, sizden bunu bekliyor her zaman...

Öyle inanıyorum ki, sizlerin, Demokrasi konusunda göstereceği bu hassasiyet; TSK' ini, milletin gözünde daha da büyütecek, O' na olan sevgi ve güvenini daha da artıracaktır.

Sizler bunu yapmaya yanaşmasanız da, bu Millet, ''Millî İrâdeye olan bağlılığını'' her def'asında, daha büyük bir sadakatle göstermeye devam edecektir...

Millet İrâdesine yapılmış olan bütün müdâhalelere rağmen, Milletimiz; gözbebeği gibi sevdiği TSK' ini, Demokrasi'nin gereği olan, Milletin İrâdesi'ne olan saygısını alenî olarak gördüğünde çok mutlu olacak, TSK' ine sevgisi ve bağlılığı daha da artacaktır...

Sağlık ve Muhabbetle...

Bektaş Azizoğlu
27.08.2008, çarşamba
Üsküdar-İSTANBUL

 
Toplam blog
: 344
: 580
Kayıt tarihi
: 24.11.07
 
 

İlkokul'u Düzce'nin Gölyaka İlçesi, Açmaköy'ünde bitirdikten sonra, Ortaokul'u Gölyaka'da okuyup,..