Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '12

 
Kategori
Siyaset
 

Ortadoğu’da arabesk müzikle vals…

Ortadoğu’da arabesk müzikle vals…
 

Ortadoğu’da, kan akmaktan hiç vazgeçmiyor. Eskiden semavi dinlerin ana vatanı olduğu için dikkat çekerdi Ortadoğu. Avrupa’nın uyanıkları yapacakları talana din kılıfını uydurur saldırırdı Ortadoğu’ya doğru. Haçlı seferleri buna iyi bir örnektir.

Zaman geçip petrolün değeri anlaşılınca ve en zengin petrol yataklarının Ortadoğu’da olduğu ortaya çıkınca yeniden önem kazandı bu coğrafya. Bölgeyi sömürmek isteyen vahşi batının bir nevi politika üretme platformu ve güç gösteri alanı haline geldi. Uzmanlar bu şekilde çıkarılırsa en fazla 150 yıl ömür biçiyorlar bu bölgenin petrolüne. Bu da, bir o kadar süre buranın kan gölü olmasına devam edileceğini gösteriyor. Sanki çıkarılan petrolün yerine kan doldurmak lazım.

Ortadoğu halklarının en eskisi ve bu günde hemen tamamına damga vuran halk Araplardır. Araplar geleneksel olarak çalışmayı seven bir millet değillerdir. Tarihe baktığımızda Arapların hemen hemen hiçbir buluşa, yeniliğe imza atmadıklarını görüyoruz. Geçinme şekilleri olan hayvancılık ve ticaretten arta kalan zamanlarını hazır yemek için plan yapmakla geçirirler. Soygun, talan, arkadan vurma Arap tarihinde sıklıkla gördüğümüz şeylerdir. Yaptıkları talana bir zaman dinimizi maske yapmış ve çok kötü nam salmışlardır. Çalışmadıkları, üretmedikleri için de günümüzde vahşi batının oyuncağı, kirli politikalarının malzemesi durumuna gelmişlerdir.

Dikkat edilirse bu petrol denizinin üzerinde yaşayan insanları ya krallar, ya da diktatörler yönetir. Bunları o mevkilere vahşi batı getirmiştir. Bu yüzden kendi halklarını inim inim inletirken batıyı zengin ederler. Bu o kadar öyledir ki, halklarının rızkından soyup meydana getirdikleri devasa servetlerini bile batı ülke bankalarında saklarlar. Halkları ise popolarını kıpırdatıp haklarını aramayı akıllarına bile getirmez, kralın malı olarak önüne atılanı yemeye bakarlar.

Bu itibarla Ortadoğu’da meydana gelen olaylar tamamen vahşi batının kendi arasındaki çekişmelerden, rant kavgasından kaynaklanır. Tabii ki fillerin tepişmesinden çimenlerin zarar göreceği kesindir. Yani akacak kan bu coğrafyanın insanlarına ait olacaktır.

Vahşi batının çok fazla planı yoktur. Veya eldeki planlar yeterli geldiği için sürekli uygulanmaktadır. Vahşi batı, bu ülkeleri sürekli tedirgin yaşatmak ve bu sayede kendine bağlı tutmak için Terör gurupları oluşturmuştur. El Kaide, PKK, Hamas bunlara örnektir. Tabii baş terör gurubu İsrail’dir. İkinci paylaşım savaşı sonunda bu bölgeyi kontrol altında tutabilmek için vahşi batı tarafından özellikle kurdurulmuştur. Yarın Ortadoğu’da petrol bitsin üç gün sonra da İsrail diye bir yer kalmayacaktır. Bu gün bile İsrail’de yaşayanların büyük çoğunluğu vahşi batı desteği ile orada durmaktadır.

Günümüzde çıkarılan İsrail Gazze çatışması da danışıklı bir dövüş hissini vermektedir. Büyük terörist İsrail ile Hamasın çatışması o bölgenin kanayan bir yara, dikkat çekilen bir bölge olarak durmasını sağlamaya yöneliktir. Bölgedeki bütün aktörler senaristlerin verdiği rolü oynuyorlar.

Bilindiği gibi bizim başbakanımız özel bir Gazze hayranıdır. Irak’ta milyonlarca Müslüman ABD tarafından katledilirken sesini çıkarmaz, hatta katiller için duacı olur, ama Gazze’de en ufacık bir olay olduğunda yeri göğü birbirine katar. Gazze’de ölenler çocuktur, İsrail katildir ama Irakta ölenler uzaylıdır.

Bu sefer de İsrail Gazze’yi vurup çoluk çocuk demeden öldürünce “hah şimdi başbakan gürleyecek” dedikti. Birde ne görelim, senaristlerden biri ona barış için Hamas’a baskı yapma görevi vermiş. Geçmişte benzer durumlarda İsrail’e yüklenen başbakan koşa koşa Mısır ve Katar’la birlikte Hamas’a baskı yapmaya gitti.

Amaç Ortadoğu halklarının kafalarını kaldırıp dünyada neler oluyor diye bakmalarının, kendilerini yönetenlere hesap sormalarının önüne geçmektir.

Anadolu’da da Arap kökenli veya Arap genlerinden alıp onlar gibi yaşamaya alışmış çok büyük guruplar vardır. Vahşi batı ileride yeniden düzenlemeyi düşündüğü bu bölge de de halkın kafasını kaldırmasını önlemek için kurduğu PKK yı kullanmaktadır. Arap ülkelerine göre çok daha çalışkan ve okumuş olan Anadolu halkı biraz rahat edip kafasını kaldırabilse yöneticilerine “siz ne yapıyorsunuz” sorusunu sorar maazallah. O yüzden tavşana kaç tazıya tut oyunu ile PKK halkın rahat etmesine izin vermemelidir.

Görülüyor ki, ben eşek olduğum sürece sırtıma semer vuran biri bulunacaktır. Ortadoğu halkları da sadaka ile geçinmeyi çalışıp üretmeye yeğlediği sürece çalınan petrollerinin yerini kanları ile doldurmaya devam edeceklerdir.

İzmir 2012-11-18

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..