Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '07

 
Kategori
Siyaset
 

Ortadoğu ısınıyor!!!

Ortadoğu ısınıyor!!!
 

Son dönemin en gözde konusu hiç kuşkusuz ki Ortadoğu. "Irak-İran-Suriye-Filistin-İsrail" ülkelerine de baktığımız zaman görüyoruz ki, bu ülkelerden bir kaçının ABD için yapmayacağı iş yok. Aslında ABD'de akıllılık sergiliyor. Kendisi oturduğu yerden topraklara sahip oluyor. Zaten çoktan çizmiş alacağı toprakları.

Tabi bu arada Türkiye'nin pozisyonunuda unutmamak lazım. Asıl gözler her zamanki gibi Türkiye'nin yolunu tıkamada. Önce etrafımızı saracaklar, sonra Türkiye topraklarından arsalar satın alacaklar (ki bu topraklar sınır komşularımıza yakın olacak çünkü, ABD tüm işini bitirdikten sonra oraya gidip kendisine bağlı olan ama bunu dünyaya tam tersi gibi gösterecek olan bir devlet kurduracak ve bu bağımsız devlet ismini taşıyacak, ayrıca Türkiye toprağınıda içinde bulunduracak) ve başka bir açıyla bakarsak birden bire bu savaş ortasına bizide sürükleyecek (ki bunu da Irak'ın son sertliğine dayanarak söylüyorum).

Eğer bu da olmazsa ABD Türkiye içerisinde yaşayan Türk düşmanlarını besleyecek iç isyanlar yaşatacak, mezhep çatışmaları ortaya çıkabilir. En son ve kritiklerden birisi de ABD direk olarak Türkiye'ye belli başsız konulardan savaş açar (Savaşta tüm Türk düşmanlarınıda yanına çağırır ve kendisi yatar tek cepheden savaşır) ve ortalık iyice kızışır. Elbette bu dediklerim olabilecek şeyler, çünkü ABD Başkanı Bush'un odasında bulunan dünya haritasında elini nereye koysa tek gözüken yer Türkiye. Bunları söylememin sebebi şu, siyasete aşırı düşkün bir kişiliğimin yanında, aşırı Türkçü olmam. Yani kısaca gözümü kırpmadan vatana can verenlerden olmam. Biz bırakalım ABD'yi kendi kan çukurunda boğulsun. Burası da Vietnam'a dönecek, çok adam kaybedip umutsuzlukla geri dönecek. Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu, bizlerin babasının söylediği bir sözde de, ne diyor babamız? "Geldikleri gibi giderler!" Olacak olan da budur.

 
Toplam blog
: 8
: 590
Kayıt tarihi
: 08.09.06
 
 

Lise 2. sınıf TM bölümünde okumaktayım. 16 yaşındayım. İlgi alanım kültür-edebiyat ve siyaset biliml..