Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '10

 
Kategori
Güncel
 

Ortadoğu’nun şımarık çocuğu: İsrail -1

Ortadoğu’nun şımarık çocuğu: İsrail -1
 

Tarihi Perspektif

Doğru bakıldığında bir Yahudi Devleti olarak İsrail, 2. Dünya Savaşı’ndan sonra batının kendi vicdanını rahatlamak (günah çıkarmak mı, deseydim acaba?) için Ortadoğu’da kurdurduğu bir devlettir.

Bunun yanında özellikle Amerika tarafından (Ortadoğu’yu daha kolay kontrol etmek için) jandarma olarak sürekli palazlandırıldı İsrail. Zaman içinde dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan Yahudiler’in İsrail’e çağrılmasıyla oluştu / oluşturuldu bu devlet. Farklı zaman aralıklarındaki İsrail haritasına bakarsak İsrail’in saldırgan, emperyalist tavır göstererek ve silahlı güç kullanarak
giderek genişlediğini görürüz. [Yüzölçümü 27.817 km², (Konya’dan küçük.) nüfusu yaklaşık 7 milyon.]

Bölgenin Şımarık ve Sorumsuz Çocuğu Olarak İsrail

Daha dün gibi yakın geçmişte koyun gibi boğazlandığını unutan Yahudiler, yıllardan beri sistemli olarak çoluk çocuk, kadın, silahsız sivil ayrımı yapmadan öldürerek Ortadoğu’yu (özellikle Filistin’i) kan gölüne çevirmiştir/ çevirmektedir. Burada garip ve anlaşılmaz olan bütün bu olanlara rağmen Avrupa ülkelerinin ve (özellikle) Amerika’nın takındığı duyarsız tavırdır. Sanki Filistin’de hiçbir şey olmuyor, İsrail Ortadoğu’da devlet eliyle terör estirmiyormuş gibi yarım ağızla söylenen birkaç kuru sözün dışında hiçbir tepki göstermiyor, İsrail’e hiçbir inandırıcı / caydırıcı yaptırım uygulamıyor Avrupa ülkeleri ve Amerika. Bu bağlamda bu tepkisizlikten cesaret alan İsrail, istediği gibi at oynatıyor bölgede. Başbakan Erdoğan’ın dediği gibi, “Yaptığı yanına kâr kalıyor her seferinde İsrail’in.” Ciddi yaptırım adına ortada somut hiçbir çözüm üretilmiyor. Böyle olunca da İsrail (babası Amerika) “Ortadoğu denilen büyük ev”de sorumsuz ve şımarık bir çocuk gibi yaşıyor, Ali kıran baş kesen, kural ve milletlerarası hukuk tanımayan bir haydut gibi davranıyor.

Ortadoğu Neden Terör Üretiyor Yıllardır?

“İslâm” adına silaha sarıldığı (özellikle 11 Eylül’den sonra) iddia edilen grupların dünyada terör estirdiği sürekli söylenir. Bunun bir sorumlusu da emperyalist batılı ülkeler değil midir acaba? Yaşama alanlarını daralttığınız, ülkelerini işgal ettiğiniz, yer altı ve yer üstü kaynaklarını sömürdüğünüz (Cezayir’den Irak’a kadar) milletlerin (başvurdukları yöntem tasvip edilmese de) direniş göstermesinde hiç mi haklılık payı yoktur?

 
Toplam blog
: 300
: 1022
Kayıt tarihi
: 13.06.10
 
 

Tarih, edebiyat, şiir, dil ..